Pangstart for Friluftslivets År i Telemark!

Åpning8 red

Små og store, erfarne og ikke erfarne. Politikere, ordførere, speidere, familier og turfolk. De hadde alle funnet veien ut i naturen til feiring av Friluftslivets År 13.januar. I fritidsparken i Skien ble det en pangstart med 300 besøkende til årets åpningsarrangement.

 

 

Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) Telemark arrangerte åpningsmarkering av Friluftslivets År 2015 i samarbeid med Grenland Friluftsråd, 3.Skien speidergruppe og Telemark Turistforening. Feiringen ble en kjempesuksess med 300 besøkende.

 

Fakkeltog og overnattingsleir  

 

På programmet kunne de besøkende velge mellom flere friluftsaktiviteter. I skumringen ble de første faklene tent og bålpannene ble fyrt opp i Klatreparken. Speiderne forberedte overnattingsleiren og ventet spent på Hedda Foss Five. Det var spennende å være vertskap for selveste ordføreren i Skien! 

Åpning5 red

 

Første vinternatt utendørs for ordføreren i Skien 

 

Ordføreren i Skien hadde nemlig aldri sovet utendørs på vinteren før, men takket ja da speiderne spurte om hun tok utfordringen fra klima-og miljøministeren Tine Sundtoft. Utfordringen om å sove utendørs på åpningen av Friluftslivets År ble sendt ut til alle ordførerne i landet, og flere av Telemarks ordførere takket til slutt ja etter varierende overtalelse. Vi var enige om det var tøft gjort, for natta kom til å bli litt kald!

Åpning6 red

-Bymarka må bevares! 

 

Utover kvelden samlet vi politikerne og kjente friluftsfolk rundt bålet til en friluftspolitisk bålsamtale. -Vi må få mer friluftsliv inn i skolen! Bjørnar Løkstad fra Grenland Friluftsråd mener at barn og unge har godt av mer friluftsliv på timeplanen. Forfatteren Jan Erik Tangen snakket om de viktige naturopplevelsene, om folkehelse og de verdifulle nærfriluftsområdene. Det ble trampeklapp da enkelte av deltakerne ytret seg om at det må bli politisk enighet om bevaring av bymarka i Porsgrunn. Det er tydeligvis en viktig sak for flere som hadde møtt opp. Les mer om saken HER.

Åpning3 red

Overnatting under stjernene 

 

De fleste dro hjem etter pinnebrødgrilling og bålsamtale, men noen ble igjen. Enkelte flyttet inn i lavvoer, mens andre valgte å legge seg under åpen himmel. Sakte men sikkert stilnet det i skogen. Det var en kald, men veldig fin opplevelse!