Samarbeid om renere strender

Strandryddedagen

I dag på den nasjonale strandryddedagen samlet gamle og unge miljø- og klimaengasjerte seg for å rydde strendene ved Olavsberget i Porsgrunn. Noen hadde syklet helt fra Skien for å bli med på dugnaden.

"Vår viktigste sak er klimaet. Dette gjør vi for de neste generasjonene. For barnebarna våre". Alfhild Berg Johnsen er en vaskeekte klimabestemor og er klinkende klar i sin tale. Sammen med flere andre besteforeldre hadde de samlet gamle og unge til strandrydding ved Olavsberget på den nasjonale strandryddedagen og til markering av sykkelens dag. Til stede var Natur og Ungdom, Naturvernforbundet i Telemark, Besteforeldrenes Klimaaksjon avdeling Grenland og Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark.

 

strandryddedagen3

 

Naturvernforbundet arrangerte sykkeltur fra Jernbanestasjonen i Porsgrunn til Olavsberget. Vel fremme ved stranda ble troppene samlet, og alle fikk utdelt søppelsekker og hansker. Vi samlet plastflasker, engangsgriller, bruskorker, glasskår, sneiper og plastemballasje. Sekkene ble snart tunge og bære. Vi klatret opp i skrenter og saumfarte svabergene. Snart var sekkene fulle, og strendene rene.

 

Tusen takk til alle som stilte opp i dag. Det ble gjort en fantastisk innsats fra alle oppmøtte. Vi ble enige om at dette er et startskudd på et samarbeidsarrangement vi ønsker å gjenta til neste år!

 

Strandryddedagen