Øyhopping for alle!

Fiske

Et unikt samarbeid mellom friluftslivet, kommuner og reiselivet i Telemark og Vestfold gjør at det blir lettere å hoppe fra øy til øy i sommer. Gratis brosjyre med Øyvettregler er nå lansert!

Den nye øyhoppingsbrosjyra ble lansert med en tur ut i skjærgården med ferja M/S Skjæløy tirsdag 16.juni. En arbeidsgruppe bestående av Larvik-, Porsgrunn- og Bamble kommune, Visit Grenland og Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark har utarbeidet brosjyren som inneholder ferjetider, kart, informasjon om de 9 ulike øyene man kan besøke og Øyvettregler.

 

Langøytangen fyr

 

Enklere å oppleve skjærgården 

 

Det skal nå bli enklere å dra på kortreist øyhopping for de som ikke har tilgang på egen båt eller hytte. Ferjetidene er nå bedre koordinert, og man kan hoppe på ferja i Brevik, Langesund eller Helgeroa (billetter kjøpes ombord). Unn deg selv en kortreist skjærgårdsferie i sommer, med eller uten telt!

 

Strand

 

Nye Øyvettregler 

 

Forum for Natur og Friluftsliv har særlig bidratt med å utforme Øyvettreglene. De betegnes som den maritime versjonen av Fjellvettreglene og forteller hvordan man skal ta hensyn til natur, kulturminner, øybeboere og andre besøkende. Øyvettreglene tar utgangspunkt i Allemannsretten, som er hjemlet i Friluftsloven. Husk at det også kan være lokale bestemmelser på øyene som man må ta hensyn til. Det viktigste vil kanskje være å rydde opp etter seg når man har vært på tur. Ta med søppel, eller kast det i nærmeste søppeldunk. Bruk også tilrettelagte bålplasser slik at de vakre svabergene våre ikke blir skadet.

 

Pakketips til øyhoppingstur: 

- Mat og drikke

- Stormkjøkken

- Badetøy og håndkle

- Fiskestang

- Solkrem og solbriller

- Mygg- og flåttmiddel

- Vindtett jakke

- Enkelt førstehjelpsskrin

- Enkel flora eller fuglebok

- Fotoapparat

- Øyhoppingsbrosjyre

 

Brosjyren får du gratis fra servicesentrene i de tre samarbeidskommunene, hos Visit Grenland og Telemark Turistforening.

 

Les mer her: 

 

NRK Telemark: -Minst like sexy som øyhopping i Middelhavet

 

NRK Telemark, radiosending: Øyhopping i skjærgården

 

Varden: Nå kan du øyhoppe her hjemme

 

Telemarksavisa: Samarbeider om ferjetider fra Brevik, Langesund og Helgeroa.

 

Porsgrunn kommune: Øyhopping i skjærgården