FNF Akershus har blitt FNF Oslo og Akershus

Disse sidene vedlikeholdes ikke lenger, besøk våre nye nettsider →

Foto: Paulina Cervenka/Norsk Friluftsliv.
FnfAkershusAktuelt › Bli med på Friluftslivets uke 2020!

Bli med på Friluftslivets uke 2020!

I år er Friluftslivets uke fra 5.-13.september. Vi ønsker din forening, organisasjon, lag eller kommune velkommen til å være med å denne nasjonale feiringen av norsk natur og friluftsliv.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I fjor var uka større enn noensinne, med over 1400 registrerte arrangementer og turer over hele landet.

Alle aktivitetene som finner sted i løpet av uka, er i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd, eller kommunen. Det er åpent for alle som ønsker å bidra med aktiviteter og arrangement, så lenge det er ute i frisk luft. 

FNF Akershus og FNF Oslo vil, i samarbeid med Norsk Friluftsliv, promotere uka gjennom en nasjonal aktivitetskalender og lokal annonsering. Dette er en flott mulighet til å få gratis markedsføring og være med å sette lokalt friluftsliv og natur på dagsordenen. 

Vi ønsker å synliggjøre det store mangfoldet av organisasjoner og aktiviteter som finnes, og håper dere ønsker å være med i programmet. 

Tips til aktiviteter
Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva dere kan arrangere! For å være en del av programmet må arrangementet skje innenfor tidsrommet 5.-13. september, være relatert til natur og friluftsliv, og åpent for alle som ønsker å delta. 

Tidligere år har det vært et bredt spenn av aktiviteter fra soppkontroller, kajakk-kurs, historiske vandringer, fuglekikking, kom-deg-ut dagen, introkurs i jakt, turorientering og utekino. 

Her har vi samlet noen forslag som kan hjelpe dere i gang:

 • #Nattinaturen 5.september– hele Norge sover ute!
  Friluftslivets uke starter hvert år med #nattinaturen og i fjor sov opp mot 100 000 ute denne natten. Inviter gjerne til en uteovernatting et sted i lokalmiljøet, enten det er i hengekøye, med telt eller under åpen himmel. Les mer her
 • Åpen dag
  Inviter nye potensielle medlemmer til å prøve en aktivitet, eller et hyggelig infomøte i løpet av uka. Det kan være en fin mulighet til å vise frem hva dere driver med.
 • Naturryddedag
  Hva med å arrangere en hyggelig Naturryddedag for å markere allemannsretten og «sporløs ferdsel»? Rydd en sti, en strand eller et friluftslivsområde, mens dere tar en hyggelig tur.
 • Turmat fra hele verden
  Hva med å invitere til en eksotisk middag i det fri? Konseptet «Turmat fra hele verden» ønsker å bygge bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur, og har masse gode oppskrifter, tips og gratis materiell. Les mer her.

Dette trenger vi fra deg
For å få din aktivitet med i programmet, må dere melde fra innen 20.juni. Det gjør dere ved å fylle ut et eget skjema for innmelding av arrangementer og sende det til wanda.nordstrom@fnf-nett.no

For å få din aktivitet med i programmet må følgende informasjon være med: kommune, sted, tittel på aktivitet, dato, tid, oppmøte og veibeskrivelse, arrangør, kort beskrivelse av arrangement, kontaktinfo, eventuelt påmeldingsinfo og eventuelt lenke til mer info på egen nettside.

Skjemaet kan lastes ned her, du finner det på siste side i dokumentet.

Alle henvendelser og spørsmål om Friluftslivets uke kan sendes til prosjektmedarbeider Wanda på wanda.nordstrom@fnf-nett.no.

Vi håper dere vil være med på Friluftslivets uke 2020!