FnfBuskerudAktuelt › Kommunevalget og naturtap

Kommunevalget og naturtap

Nasjonale medlemsorganisasjoner retter oppmerksomheten mot naturtap når kommmunvalget nærmer seg.

Naturvernforbundet: Gi naturen en stemme

Naturvernforbundet fokuserer på at svært mye av naturen i Norge forvaltes eller påvirkes av kommunale politikere, og oppfordrer folk til å Gi naturen en stemme i kommunevalget. På denne lenken er det samlet mye kunnskapsmateriale.

Norsk Friluftsliv: Ingen naTUR å miste

Norsk Friluftsliv sier at tiden er inne for å bruke utestemmen mot nedbygging av norsk natur i forbindelse med kommunevalget. Kampanjen heter Ingen naTUR å miste.

Hvorfor er nedbygging av natur et problem? Med god hjelp fra koordinator Morten Aas fra FNF Innlandet, forklarer Norsk Friluftsliv i denne videoen hvorfor ditt engasjement er viktig.

– Vi har jo så mye natur her til lands! Om vi bygger flere hyttefelt, firefelts motorvei, eller noen ekstra vann- og vindkraftanlegg så er vel ikke det så farlig. Eller?

Hørt den før? Det har vi.

Naturopplevelser betyr utrolig mye for de aller fleste av oss. Dessverre blir den naturen vi er så glad i bare mindre og mindre. Villmarka som en gang utgjorde rundt halvparten av landet vårt, utgjør nå bare 11,5 prosent. Dette er dårlig nytt for naturopplevelsene våre, men også for klima, og de artene vi deler naturen med.

Vi har brukt innestemmen alt for lenge. Nå må vi bruke utestemmen. Vi har ingen naTUR å miste, sier Norsk Friluftsliv.

Kampanjen henger tett sammen med rødlista for truede naturopplevelser.

Lag, organisasjoner og enkeltpersoner i FNF som ønsker å spre videoen på ulike plattformer finner den her:  https://norskfriluftsliv.fotoware.cloud/fotoweb/albums/ZNCopElUOkgtLDWM/ i tre ulike formater: 16:9 (liggende, til nettside og YouTube), 4:5 (til feed på Facebook og Instagram), og 9:16 (til Instagram story/reels).