FnfBuskerudAktuelt › Tid for nærtur

Tid for nærtur

April 2020 vil gå inn i historiebøkene som friluftslivets «nærtur»- måned. Vi har sittet på hjemmekontor, og hatt hjemmebarnehage og hjemmeskole.

Men vi har også hatt utekontor og uteskole. Og telefonmøter på stien og i skiløypa.

Vi har hatt hjemmepåske. Og hjemmehelger. Og verdens lengste friminutt. 

Det er satt nye snørekorder i nord, og varmerekorder i sør. Og vi ser tydelig hvor langstrakt og variert landet vårt er. 

Uansett hvor i landet vi befinner oss, har vi nytt godt av fantastiske tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Og pleiet både den fysiske og psykiske helsen i ellers usikre tider. 

I år har virkelig allemannsretten kommet til sin rett!

Men med allemannsretten følger også krav om at vi skal opptre hensynsfullt og varsomt for ikke å gjøre skade på miljøet. Med flere folk ute, ser vi også mer søppel. Overfylte parkeringsplasser og telting midt i tiurleiken! 

Vi skal ha fokus på å komme oss ut, kanskje spesielt nå som mange er isolerte og ikke er like aktive som vanlig. Men vi skal gjøre det på en trygg og god måte- både for natur og mennesker. 

For å hjelpe oss på vei så har Miljødirektoratet, Helsedirektoratet og friluftsorganisasjonene satt sammen 12 gode råd for en god og trygg tur i en annerledes tid. Følg friluftslivets koronavettregler og – God Tur!

Kilde: Miljødirektoratet