FnfFinnmarkAktuelt › FNF Finnmark takker for Friluftslivets dag i Sør-Varanger

FNF Finnmark takker for Friluftslivets dag i Sør-Varanger

FNF Finnmark arrangerte Friluftslivets dag i Sør-Varanger ved Sandnesdalen den 3. september. Dette ble gjort som en del av Friluftslivets uke 2022. I og med at 2022 også er Frivillighetens år ble det også markert denne dagen.

FNF Finnmark var ikke alene om å arrangere dagen. Med på laget var lokale natur- og friluftslivsorganisasjoner. Vi retter en stor takk til Naturvernforbundet i Sør-Varanger som stilte opp med poser, hansker og vilje til å rydde søppel på stranda og i området. Takk også til Sør-Varanger Jeger og Fiskeforening som stilte opp med fluestang, slukstang og blink. S-V JFF arrangerte kastekonkurranse og delte ut premier. Mange takk til Friluftsliv i Sør-Varanger og Omegn som stilte opp med Packraft, flytevester og opplæring i bruk av dette.

Foto: Per Erik Motrøen

FNF arrangerte «fargejakt» og utfordret de oppmøtte til å sette fyr på småved med tennstål. Under «fargejakt» aktiviteten fikk barna utdelt eggekartonger med ulike malingsfarger på innsiden. De ble sendt ut i nærområdet for å finne organisk eller uorganisk materialer som matchet fargene. Noen av ungene ble også sent ut for å finne søppel, søpla skulle de lage tårn av, før det selvsagt ble lagt i søppelposen. Å sette fyr på småved med tennstål er en øvelse som krever konsentrasjon, planlegging, og vilje. Når man først lykkes føles det godt, og i tilfelle fyrstikkene er våte og lighteren tom kan tennstål likevel får fyr i bålet.

Foto: Per Erik Motrøen

Forum for natur og friluftsliv i Finnmark vil i samarbeid med lokale natur- og friluftslivsorganisasjoner arrangere Friluftslivets dag også i 2023. Selv om vi holdt til på en plass med ly for vind og slapp unna regnet håper vi på bedre vær neste år.

Foto: Per Erik Motrøen
Foto: Per Erik Motrøen

Arrangementet ble støttet av Miljødirektoratet og Troms og Finnmark fylkeskommune.