FnfFinnmarkAktuelt › Friluftslivets uke 2022 3.-11. september

Friluftslivets uke 2022 3.-11. september

Alle er velkommen til å delta på aktiviteter under friluftslivets uke. Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor. Du kan bli kjent med dine lokale friluftslivsorganisasjoner og lære mer om hva de tilbyr.

Bilder fra Norsk Friluftsliv sin stabstur til Magerøya/Nordkapp/Honningsvåg. FOTO: Wanda Nordstrøm

I Friluftslivets uke 3. – 11. september 2022 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke. Vi inviterer hele Norge til å bli med ut på tur!

Uka sparkes i gang med at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 3. september.

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I 2021 ble det registrert over 1400 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken.

I 2022 er Friluftslivets uke en del av Frivillighetens år.

Hva skjer i mitt nærområde?

Besøk aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke for å se hvilke arrangementer som foregår der du bor!

Nærfriluftsliv: Vi ønsker at enda flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med utemulighetene der de bor. Denne uken kan du prøve nye turmål eller aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser.

Skal din organisasjon arrangere aktiviteter under Friluftslivets uke? Søk midler av FNF Finnmark

Forum for natur og friluftsliv i Finnmark har søkt om og fått innvilget midler (fra Troms og Finnmark fylkeskommune og Norsk Friluftsliv) som igjen skal fordeles til natur- og friluftslivsarrangement i Finnmark under Friluftslivets uke. Alle frivillige foreninger og organisasjoner tilknyttet natur- og friluftsliv som skal arrangere aktiviteter tilknyttet Friluftslivets uke oppfordres til å søke. Fyll ut skjema og send inn din søknad til finnmark@FNF-nett.no innen 20. august 2022. Rapport må fylles ut og sendes innen 15. oktober 2022.