Illustrasjonsbilder fra Norsk Padleforbund fra våren 2020.
FnfFinnmarkAktuelt › Friluftslivets uke 2023. Bli med ut! 2. – 10. september 2023. 

Friluftslivets uke 2023. Bli med ut! 2. – 10. september 2023. 

Foto: Trond Glesaaen

Friluftslivets uke 2023. Bli med ut! 2. – 10. september 2023. 

Kjære natur- og friluftslivsforening i Finnmark. 

Sommeren går fort, snart kommer høsten og da er det på nytt klart for Friluftslivets uke i hele landet. Finnmark er intet unntak. 

Bli med, sett i gang en aktivitet, rekrutter flere medlemmer og vis hva dere gjør. Under Friluftslivets uke får dere gratis markedsføring og drahjelp fra kampanjen Friluftslivets uke. 

Din organisasjon blir synlig. Dere gjør noe positivt for lokalmiljøet og vil glede mange. Du og ditt lokallag er med på å sette natur og friluftsliv på agendaen over hele Norge. 

Ta gjerne bilder av arrangementet som Forum for natur og friluftsliv i Finnmark kan benytte digitalt og på trykk. Navn på fotograf ønskes.

Arrangementene dere sender inn vil legges inn i arrangementskalenderen til Norsk Friluftsliv og promoteres bredt i hele regionen. Legg inn aktivitet selv, eller send opplysninger til FNF Finnmark så blir det gjort for deg. 

Søk midler

Forum for natur og friluftsliv i Finnmark hjelper gjerne til med å vise frem hva frivilligheten i Finnmark får til under Friluftslivets uke 2023. 

FNF Finnmark har søkt om og fått bevilget midler (fra Troms og Finnmark fylkeskommune og Norsk Friluftsliv) som igjen skal fordeles til natur- og friluftslivsarrangement i Finnmark under Friluftslivets uke. Foreninger og organisasjoner tilknyttet FNF-F vil bli prioritert, men alle foreninger og organisasjoner som skal arrangere aktiviteter tilknyttet Friluftslivets uke oppfordres til å søke. Fyll ut skjema under og send inn din søknad til finnmark@FNF-nett.no innen 31. august 2023. Rapport må fylles ut og sendes innen 15. oktober 2023.

Det er satt en maksimal søknadssum på kr. 3000 per arrangement, samme forening/lokallag kan ha flere søkbare arrangementer. Midler blir fordelt så langt potten rekker. 

Søknadsskjema og rapport

Forslag til type aktiviteter

Du/ditt lag/forening/kommune kan gjøre akkurat hva dere ønsker i Friluftslivets uke 2. – 10. september – det viktigste er at det handler om å være ute, at det er gøy og åpent for alle. Det er kun fantasien som setter grenser. Arrangementene kan være store eller små, være faste eller nye, og de kan kalles hva dere vil (Aktivitetsdag, Utedag, Friluftslivets dag eller noe annet).

Her er noen forslag:

 • #nattinaturen 2. september – hele Norden sover ute!
  • Det er bare å pakke klart sovepose, telt og liggeunderlag. Lørdag 2. september er det Natt i Naturen, og i år sover også svenskene, danskene og finnene ute.
 • Åpen dag/kveld!
  • Inviter nye potensielle medlemmer til en aktivitet, eller et hyggelig info-møte i løpet av uka. Eventuelt åpne opp medlemsmøter denne uka for alle.
 • Naturryddedag
  • Hva med å arrangere en hyggelig Naturryddedag for å markere allemannsretten og «sporløs ferdsel»? Rydd en sti, en strand eller et friluftslivsområde, mens dere tar en hyggelig tur.
 • Allerede planlagte arrangementer
  • Har dere allerede et arrangement som er planlagt rett før eller rett etter Friluftslivet uke? Dersom det er mulig å flytte på, kan arrangementet blir markedsført som en del av uken.

Tusen takk – og lykke til med Friluftslivets uke 2023!