FnfFinnmarkAktueltArrangement › FRILUFTSLIVETS UKE I FINNMARK 2022. HVA GJØR DERE? MELD INN AKTIVITETER OG SØK OM TILSKUDD.

FRILUFTSLIVETS UKE I FINNMARK 2022. HVA GJØR DERE? MELD INN AKTIVITETER OG SØK OM TILSKUDD.

Friluftslivets uke er i 2022 fra 3. – 11. september, og hele Norge er invitert til å bli med ut på tur! Uka starter med #nattinaturen 3. september og åpnes offisielt med Friluftslivets dag 4. september. Vi håper dere vil være med på denne nasjonale festuken og bidra med aktiviteter som gjør at flere får øynene opp for sitt lokale friluftsliv.

Arrangementene dere sender inn vil legges inn i arrangementskalenderen til Norsk Friluftsliv og promoteres bredt i hele regionen.

Hva er Friluftslivets uke? Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

Aktiviteter kan sendes inn til FNF Finnmark eller legges rett på kalenderen til Friluftslivets uke

finnmark@FNF-nett.no innen 15. august 2022, eller legges inn på kalenderen til Friluftslivets uke. Dersom det er ønskelig kan FNF Finnmark legge inn aktivitetene deres i kalenderen. Bruk dette skjemaet.

Friluftsliv i Finnmark. Fjelltur i Nordkapp kommune.
Bilder fra Norsk Friluftsliv sin stabstur til Magerøya/Nordkapp/Honningsvåg. Foto: Wanda Nordstrøm

Gode grunner til å være med:

 • Dere gjør noe positivt for lokalmiljøet og vil glede mange
 • Du og ditt lokallag er med på å sette friluftsliv på agendaen over hele Norge
 • Din organisasjon blir synlig og kan rekruttere nye medlemmer
 • Dere får gratis markedsføring/drahjelp fra kampanjen Friluftslivets uke

Forslag til type aktiviteter

Du/ditt lag/forening/kommune kan gjøre akkurat hva dere ønsker i Friluftslivets uke 3. – 11. september – det viktigste er at det handler om å være ute, at det er gøy og åpent for alle. Det er kun fantasien som setter grenser. Arrangementene kan være store eller små, være faste eller nye, og de kan kalles hva dere vil (Aktivitetsdag, Utedag, Friluftslivets dag eller noe annet).

Her er noen forslag:

 1. #nattinaturen 3. september – hele Norge sover ute!
  • I fjor sov opp mot 100 000 ute denne natten. Inviter gjerne lokalbefolkningen (og gjerne lokalavisa) til en hyggelig uteovernatting et sted i lokalmiljøet, enten i hengekøye, telt eller under åpen himmel.
 2. Åpen dag/kveld!
  • Inviter nye potensielle medlemmer til en aktivitet, eller et hyggelig info-møte i løpet av uka. Eventuelt åpne opp medlemsmøter denne uka for alle.
 3. Naturryddedag
  • Hva med å arrangere en hyggelig Naturryddedag for å markere allemannsretten og «sporløs ferdsel»? Rydd en sti, en strand eller et friluftslivsområde, mens dere tar en hyggelig tur.
 4. Allerede planlagte arrangementer
  • Har dere allerede et arrangement som er planlagt rett før eller rett etter Friluftslivet uke? Dersom det er mulig å flytte på, kan arrangementet blir markedsført som en del av uken.
 5. Utlånssentraler
  • Ta kontakt med din lokale utlånssentral – kanskje kan dere gjøre noe sammen?
Padling - illustrasjonsbilde over mulige aktiviteter under Friluftslivets uke.
Illustrasjonsbilder fra Norsk Padleforbund fra våren 2020. Foto: Trond Glesaaen

Søk midler

Forum for natur og friluftsliv i Finnmark har søkt om og fått innvilget midler (fra Troms og Finnmark fylkeskommune og Norsk Friluftsliv) som igjen skal fordeles til natur- og friluftslivsarrangement i Finnmark under Friluftslivets uke. Foreninger og organisasjoner tilknyttet FNF-F vil bli prioritert, men alle foreninger og organisasjoner innen natur og friluftsliv i Finnmark som skal arrangere aktiviteter tilknyttet Friluftslivets uke oppfordres til å søke. Fyll ut skjema under og send inn din søknad til finnmark@FNF-nett.no innen 15. august 2022. Rapport må fylles ut og sendes innen 15. oktober 2022.

Søknadsskjema og rapport

Tusen takk – og lykke til med Friluftslivets uke 2022!