OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FnfTromsAktuelt › Folk i Troms: Bodil Bråstad, Nord-Troms Turlag!

Folk i Troms: Bodil Bråstad, Nord-Troms Turlag!

Jeg kjenner ei dame i Nord-Troms Turlag, DNT- som alltid er positiv, inkluderende og veldig engasjert i hvordan hennes turlag både kan bli bedre selv og hvordan de kan bidra til for eksempel nettverksarbeidet som FNF Troms driver for natur- og friluftslivsinteressene. Nord-Troms Turlag har en rekke flotte aktiviteter -og da koordinator besøkte et planleggingsmøte for å gi informasjon om FNF sitt arbeid var det en gjeng veldig engasjerte og friluftsglade folk man traff der (på nettmøte- men dere skjønner!).

Det har vært veldig positivt som koordinator å samarbeide blant annet om Friluftslivets uke og – Bodil er også en sånn person som er flink til å gi tilbakemeldinger! Nord-Troms Turlag er heldige som har henne som turleder/styreleder -og vil du bli med de på tur kan du sjekke ut nettsida her. Vi har gitt Bodil tre spørsmål og her kommer de, god lesning! 🙂

Ps. Sitter du i en valgkomite? Ikke nøl med å spørre nye folk om de vil bidra- mange har kanskje aldri spurt om å ta et verv, men har personen gode kvaliteter du tenker vil passe så – spør! Det kan bety mye for akkurat ditt lag eller forening- frivillighetens år handler også om å senke barrierene for deltakelse og det å invitere med inn kan være et godt tiltak!

Hvorfor er du frivillig/ leder i Nord- Troms Turlag og hva tenker du om at 2022 er Frivillighetens år?

For nesten tre år siden traff jeg på folk fra turlaget på Nedrefosshytta, øverst oppi Reisadalen. Det var ei uke til årsmøtet, og de hadde ennå ikke fått tak i ny leder. Omgitt av fantastiske omgivelser og trivelige folk, hadde jeg plutselig sagt ja til å overta lederjobben. Min erfaring fra organisasjonsarbeid var minimal, og jeg hadde ingen erfaring med å delta på organiserte turer.

De tre siste årene har vært inspirerende og spennende. I lag med mange dyktige og entusiastiske turledere har det vært travelt, men du verden, så trivelig. Alle i turlaget jobber på frivillig basis og legger ned en formidabel innsats for fellesskapet. Lønna betales ikke i kroner og ører, men at så mange vil følge oss på våre turer og arrangement, gir en tilfredsstillelse og motiverer oss til å stå på. Å feire frivilligheten er så absolutt på sin plass. Nord-Troms turlag ønsker å markere frivillighetens år med et arrangement for hele befolkningen på VÅR DAG 22.mai på Storslett. Mer info kommer etter hvert.

Bodil Bråstad, styreleder i Nord-Troms Turlag

Hva betyr naturen for deg?

Naturen i Nord-Troms har alt å by på, fra lettgåtte områder til utfordrende fjell å vandre i, sommer som vinter. For meg gir det sjelefred å sitte ved et bål, mestringsfølelse å nå en topp, klare å navigere under vanskelige forhold eller bare vandre og være i naturen. I tillegg til opplevelse av ro og harmoni, gir naturen meg også fysiske utfordringer. Den kombinasjonen liker jeg.  

Jeg er veldig fornøyd med å jobbe for en organisasjon (DNT) som fremmer det enkle og kortreiste friluftslivet for folk flest.

Bodil, Nord-Troms Turlag.

Har du noen gode tips til lavterskel juletur i Nord-Troms?

Av mange gode alternativ, vil jeg trekke fram skitur i Rotsundelvdalen. Det fine med denne turen, er at det sjelden blåser der. I tillegg er det lite stigning og en fin gapahuk å spise matpakken i. Ellers er Kvennes på Storslett selvfølgelig et aktuelt turmål i juletider, både for skiløpere og fotgjengere. Området er lett tilgjengelig, ofte trakka spor og mange bålplasser. For de som fortrekker å komme litt opp i høyden, vil jeg anbefale dagsturhytta på Dalberget i Djupvik.

Bodil har vært veldig glad for at turlaget har holdt det gående under koronaen- og ingen tvil om at smittevern tas på alvor!

Takk for samtalen, Bodil, god tur- og gledelig jul! Mer Folk i Troms kommer i 2022!