FnfTromsAktuelt › Folk i Troms: Lene Bækkevold

Folk i Troms: Lene Bækkevold

Den 4 mars hadde Forum for natur og friluftsliv Troms årsmøte og valg av nytt styre. Påtroppende styreleder var Lene Bækkevold fra Troms Turlag (DNT), turleder for DNT Ung Troms og Barnas Turlag Tromsø. Jeg som koordinator hadde møtt Lene en gang høsten 2019 på mitt første hovedarrangement, åpningen av Friluftslivets Uke ved Rundvannet- og det møtet husker jeg veldig godt. Jeg var litt stresset som ny i jobben og håpet at alt skulle gå bra, og Lene var en av de jeg møtte som bare strålte ut engasjement, entusiasme, glede over friluftslivet, hjelpsomhet, avslappethet og med et stort, flott smil. Da valgkomiteen i FNF Troms pekte på Lene som ny styreleder var det derfor en gledelig nyhet. Når vi da skal presentere folk i Troms passet det så klart med en nærmere prat med henne 🙂

Lene er glad i natur og hun har delt dette fra en av sine mange turer! Foto: Lene Bækkevold

Hei Lene! Velkommen som ny styreleder i FNF Troms- hvorfor sa du ja til denne oppgaven? 😊

Jeg sa ja til å være med fordi jeg først og fremst synes at arbeidet FNF gjør er så utrolig viktig, og det å få kunne være med i noe som er så bra og viktig er veldig givende. Samtidig er det et verv og en arena som er noe nytt for meg så jeg ser på dette som en kjempemulighet til å kunne utvikle meg selv, lære nye ting og ikke minst få muligheten til å bli kjent med andre engasjerte og ivrige personer, på kryss og tvers av ulike organisasjoner og foreninger!

Lene Bækkevold
Lene i sitt rette element og med verdens fineste turvenn! Foto: Lene Bækkevold

Du er turleder for Barnas Turlag og DNT Ung Troms – kan du si litt om hvordan det er og om organisasjonen?

Det å være turleder for barn og unge er utrolig spennende. Ingen tur er lik. Barn og unge, spesielt barna, er utrolig ivrige og glade, og hele tiden nysgjerrig og undrende. Det er en helt annen energi hos unge, en energi som i stedet for å tappe meg for krefter gir meg nye, jeg drar svært sjelden hjem fra tur helt utmattet.

Barn er også helt unike når det kommer til å se alle de små tingene som vi voksne kanskje ikke legger merke til eller som bare går oss hus forbi. Noe som også er spesielt og utrolig fascinerende er de gangene man får muligheten til å se barnet fra det begynner i Barnas Turlag, for å sakte, men sikkert gli over i DNT ung, også videre til kanskje de også er turledere. Den prosessen og utviklingen er noe som setter spor og inntrykk.

Lene Bækkevold

En pelskledd tur-venn er fantastisk- og her er Lene sin, en skikkelig vakring! Foto: Lene Bækkevold

Det er snart helg- har du et godt tips til hvor man kan dra? Vi tar gjerne et lavterskel-tips og et høyterskel-tips 😉

Lavterskel tips! Pakk med deg en dagstursekk med litt ekstra god mat, kanskje en sjokolade eller noe annet godt, klær tilpassa vær (fortsatt litt kjølig i lufta), et godt sitteunderlag, kanskje en venn? Ta med deg sekken og vennen ned til fjæra, for eksempel i Hamna, og nyt en deilig lunsj eller middag ute i det fri! 🙂 

Et annet turtips, om ikke det er veldig høy terskel så krever det litt bedre form og bittelitt bedre planlegging enn en fjæratur. Snarbyeidet – Tromsdalen på langrennski, en dagstur på ca. 30 km i fantastisk turterreng! Dette er også en tur for de aller fleste, det er bare å tilpasse tempo og ta de pausene man har behov for. Man kan også eventuelt gå en litt kortere variant, for eksempel å avslutte i Kroken istedet. Man går også innom flere av Troms Turlag sine overnattingshytter, blant annet Trollvassbu og Skarvassbu. 

For mer informasjon om denne turen, og for å finne tips til masse andre turer rundt i Tromsø og omegn anbefaler jeg å gå inn på ut.no! 

God tur!

Lene 🙂
Ingen tvil om at vi har fått en sprek og turglad styreleder i FNF Troms! Foto: Lene Bækkevold

Tusen takk for praten, Lene- vi gleder oss til veien videre med deg på laget! 🙂 Og til dere som leser- god helg.