Foto_ Wanda Nordstrøm. Fiskelykke!
FnfTromsAktueltArrangement › Friluftslivets uke 2022- midler, aktivitet og informasjon!

Friluftslivets uke 2022- midler, aktivitet og informasjon!

Vil du delta på aktiviteter i Friluftslivets uke? Sjekk ut aktivitetskalenderen HER!

I Friluftslivets uke 3. – 11. september 2022 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke. Vi inviterer hele Norge til å bli med ut på tur! Region Troms er med på feiringen og du vil finne flotte aktiviteter hele uka- vil du bli med å arrangere? Les lenger ned 🙂

I Friluftslivets uke inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor.

Uka sparkes i gang med at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 3. september og ikke minst- Friluftsdag den 4 september ved Rundvannet i Tromsø.

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

Vi i FNF Troms gleder oss til en fantastisk uke der vi koser oss i verdens fineste natur (som vi har her i Troms 😀 !!! )

Hva skjer i Troms?

  • Vi lyser ut midler til lavterskel friluftsaktivitet- se lenger ned i denne saken.
  • Du vil finne aktiviteter på Friluftslivetsuke.no i kommunene i Troms – husk å registrere aktiviteter, det er enkelt og gratis!!
  • Vi inviterer til konkurranser med fine premier- se mer lenger ned i denne saken.
  • Vi arrangerer #nattinaturen den 3 sept. i Tromsø i forbindelse med åpningen av Friluftslivets uke
  • Åpning av Friluftslivets uke 2022 på Rundvannet i Tromsø med aktiviteter og naturglede 4 september #komdegutdagen #frivillighetensår #sammenpåtur.

Søk på midler til lavterskel aktivitet!!!

Alle lag og foreninger kan nå søke om midler til lavterskel aktivitet under friluftslivets uke 2022 og du kan søke om opptil 3000 kr pr. arrangement.

Kriterier for å søke:

  • Lag og foreninger kan søke om støtte, kommuner kan søke på vegne av frivilligheten. Søknad sendes på e-post til: troms@fnf-nett.no
  • Søknadsfrister: første behandling 10 juli – andre behandling 20 august, først til mølla lønner seg.
  • Midlene gå til en lavterskel aktivitet som er åpen for allmennheten og følge gratisprinsippet.
  • Rapportering: fristen er 15 oktober og rapporten inneholde en beskrivelse av hvor mange som deltok og hvor lenge aktiviteten varte, samt kontaktperson og kontonummer. Rapporten kan inneholde bilder og en beskrivelse av arrangementet. Vær obs på at du må ha rettigheter til bilder du sender inn.
  • Aktiviteter som får støtte må registrere aktiviteten her: https://friluftslivetsuke.no/ Ta kontakt på e-post troms@fnf-nett.no hvis du trenger veiledning.
Reinrosa 4H på tur. Foto: Mari Kiil.

Konkurranser i Friluftslivets uke!

Tradisjonen tro arrangerer FNF Troms konkurranser i Friluftslivets uke!

#sammenpåtur- konkurranse– les mer her

#sammenpåtur er et av signalearrangementene i Frivillighetens år og du kan lese mer om det her. Å gå tur er en av de aller mest populære friluftslivsaktivitetene, men ikke alle har noen å gå tur sammen med og ikke alle er kjent med mulighetene for å drive friluftsliv sammen med andre. Derfor oppfordres alle som arrangerer en aktivitet under Friluftslivets uke til å ha et særlig fokus på å invitere inn de som kanskje ikke har vært med før og merke arrangementene med #sammenpåtur.

Konkurranse: alle lag og foreninger som registrerer en aktivitet i kalenderen på Friluftslivetsuke.no i region Troms og markerer sitt arrangement med hashtaggen #sammenpåtur er med i trekningen av en fin premie!

Min nærtur!

Under Friluftslivets uke vil FNF Troms kjøre en Facebook-konkurranse på vår Facebook-side der vi oppfordrer til å dele bilde av din nærtur.

Vi håper å få vist frem alle de fineste nærturene vi har i Troms med den store betydningen disse områdene har for vår helse og trivsel. Mer informasjon og lenke til konkurranse kommer. Vinneren får en fin premie!

Premien består av: Et kunst-sitteunderlag fra Løvli Naturull (uvasket ull, håndlaget), Espegaard bålkanne, en hendig turstol, trefat og bestikk-og en hengekøye for to! Nesten alt du trenger for en fin tur ut 🙂

#nattinaturen og åpning av Friluftslivets Uke i Tromsø

3 september arrangeres det #nattinaturen i Tromsø kommune på Vikran, Kobbevågen: Drømmeplassen. Det blir suppeservering, noe varmt i koppen, overnatting, friluftskonsert og friluftspolitisk bålsamtale– samt bålkos og hygge! Vi gleder oss og alle er hjertelig velkomne!

4 september er det åpning av Friluftslivets uke og kom-deg-ut-dagen på Rundvannet i Tromsø – med aktiviteter og naturglede i fokus- vi lover også konkurranser og kanskje kano!

Fullstendig program oppdateres fortløpende.

Foto: Wanda Nordstrøm