Friluftsrådgiver i Tromsø kommune, Henrik Romsaas, guider på tur i Holtmarka. Foto: Eivind Høstmark Borge
FnfTromsAktueltArrangement › Kick off #sammenpåtur!

Kick off #sammenpåtur!

Da Forum for natur og friluftsliv Troms ble spurt om å bidra til markering av et av signalarrangementene i Frivillighetens år 2022, #sammenpåtur- nølte vi ikke med å si ja! At flere finner noen å gå på tur med, finner arrangementer med lav terskel for å bli med og det å la flere bli kjent med tilbudene vi har innen friluftsliv i Troms er så viktig. Viktig for folkehelse, trivsel, kunnskap om natur og naturglede- dette er verdier våre organisasjoner jobber for hver dag gjennom sin frivillige innsats og engasjement.

Vi er veldig stolte over organisasjoner, lag og foreninger som bidro med Kick-off i flere kommuner i Troms- sjekk ut her hvem som var med og hvem som arrangerer i løpet av hele 2022. Det er altså ikke for sent å bli med på #sammenpåtur med din organisasjon i 2022 🙂

#sammenpåtur i Holtmarka 10 mai!

Norsk friluftsliv sier om #sammenpåtur:

I 2022 markeres Frivillighetens år. Med signalarrangementet #sammenpåtur skal vi lage årets fineste – og viktigste – aktiviteter og møteplasser.

Det er alltid hyggeligere å gjøre ting sammen. Vi vet at det å bevege seg og være ute, spesielt når vi gjør det sammen med andre mennesker, kan gi glede og bedre helse. Samtidig vet vi at dørstokkmila er lang for mange, og at ikke alle kjenner til de mulighetene og tilbudene som finnes i nærheten.

Derfor inviterer vi nå hele Norge til å løfte sammen for å sørge for at enda flere har noen å være ute med. La oss være #sammenpåtur!

https://norskfriluftsliv.no/bli-med-sammenpatur-i-frivillighetens-ar-2022/

#sammenpåtur kick-off i Tromsø!

4H Troms, Holt Økopark/Læringstunet og FNF Troms bestemte seg for å samarbeide om #sammenpåtur arrangement i gapahuken på Holt- Drømmeplassen. Det ble en flott dag med guidede turer ut i Holtmarka, pinnebrød, deilig gryterett og bålkos! Programmet for gårsdagen kan du sjekke ut her.

Vi er også glade for at fylkeskommunen stilte med rådgiver for friluftsliv, Eivind Høstmark Borge og Tromsø kommune med friluftsrådgiver, Henrik Romsaas. De bidro med kunnskap om folkehelse, verdien av nærturen og friluftsliv, guidet turer og – ikke minst- monterte klatrejungel!

Alf Brustad (Troms/Senja turlag) er varamedlem i styret for FNF Troms og er her med på tur med rådgiver i fylkeskommunen, Eivind Høstmark Borge i Holtmarka.
Friluftsrådgiver i Tromsø kommune, Henrik Romsaas (med hund!) på tur i Holtmarka- her med styret i Holt Økopark/Læringstunet- en viktig friluftsmøteplass på Tromsøya.

FNF Troms takker alle for bidrag til en veldig fin dag i Holt Økopark- og i Holtmarka. En spesiell takk til 4H Troms som tok på seg oppdraget som lokal koordinator for #sammenpåtur i Tromsø. Vi setter også stor pris på at Tromsø kommune og Troms og Finnmark fylkeskommune for lån av deres rådgivere denne dagen med fokus på folkehelse og friluftsliv. Takk også til koordinator Tamisha Kindberg fra Norsk friluftsliv for støtte og veiledning!

I anledning #sammenpåtur skrev FNF Troms og lokal koordinator 4H Troms et leserinnlegg som du kan lese her.

Arrangementet er støttet av Norsk friluftsliv og Frivillighetens år. Vi takker for støtten!