Foto_Hilde Ovesen, 4H Troms. Friluftskonsert på Vikran under Friluftslivets Uke 2022
FnfTromsAktueltArrangement › Oppsummering Friluftslivets uke 2022!!

Oppsummering Friluftslivets uke 2022!!

Friluftslivets uke 2022 ble en fantastisk fin feiring av friluftslivet og et flott signalarrangement i Frivillighetens år. I Troms ble det arrangert 60 ulike friluftslivsaktiviteter gjennom hele uka fra 2 til 11 september og folk kunne delta på alt fra isbading ( det er omtrent det i september hos oss!), friluftskonsert, padling, leirdueskyting, turvandring, åpning av en helt spesiell benk i Skibotn!, turer med historie og kultur, langtur og nærtur, overnatting, plantetur, fiske og fjæratur og mye mye mer! Alle aktivitetene kan du se her på Friluftslivets uke sin kalender.

Tusen hjertelig takk til alle lag, foreninger og organisasjoner som arrangerte så mange morsomme, inkluderende og flotte aktiviteter for store og små gjennom hele uka! #sammenpåtur! FNF Troms koordinerer denne uka i Troms og det hadde ikke vært mulig uten alle dere som vil feire uka og vise frem vår spektakulære og varierte natur!

Nord Troms turlag arrangerte Historisk vandrerute i Reisadalen for ungdom og det ble en stor suksess! Man brukte både elva og stien for å komme seg frem i dalen! Foto: Nord-Troms turlag

Åpning av Friluftslivets uke 2022 den 3 og 4 september!

Politisk bålsamtale hvor Tromsø MDG og Tromsø SV deltok. Samtaleleder var Tine Marie Hagelin fra Ishavskysten friluftsråd. Foto: Hilde Ovesen, 4H Framsyn.

Tradisjonen tro arrangeres det hvert år et åpningsarrangement i den største byen i hvert fylke/region- og i Tromsø kunne folk delta på politisk bålsamtale og friluftskonsert på Vikran, Kobbevågen lørdag kveld og på søndag friluftsdag og kom-deg-ut-dag ved Rundvannet i Tromsø! Vi vil gjerne takke MDG Tromsø og Tromsø SV som tok turen ut til Kobbevågen for å diskutere friluftslivpolitikk, Tine Marie Hagelin fra Ishavskysten friluftsråd som tok oppdraget med å være samtaleleder- det gjorde hun helt utmerket!! -og tusen takk til 4H Framsyn som var vertskap og Naturvernforbundet Troms v/ styremedlem i fylkeslaget og FNF Troms, Per Inge Guneriussen som deltok på bålsamtalen. Tusen takk også til vårt styremedlem i FNF Troms og rådgiver for 4H Troms, Hilde Ovesen for utrettelig innsats under Friluftslivets uke.

Friluftsdagen ved Rundvannet i Tromsø ble en kjempefin dag der folk kunne grille pølser (gratis) hos 4H Troms, Troms turlag og Naturvernforbundet Troms, gå natursti, leke i klatrejungel, hilse på Turbo i campen til DNT og ellers kose seg med bål og fin nærnatur. FNF Troms hadde også litt informasjon om vårt nettverk på banner. Foto: Hilde Ovesen.

Campen til Barnas turlag Tromsø/Troms turlag
Flott ved Rundvannet! Tilgjengelig og med fin tilrettelegging.

Friluftskonsert på Vikran, Kobbevågen 3 september!

Artist Anne Nymo Trulsen a natura, in natura 🙂 Foto:Hilde Ovesen

Forum for natur og friluftsliv Troms inviterte til friluftskonsert for første gang som en del av åpningen av Friluftslivets uke! Vi fikk hjelp av 4H Framsyn som var vertskap denne kvelden på den nye Drømmeplassen som de har bygget på Vikran, Kobbevågen. Senere på kvelden var det også #nattinaturen arrangert av 4H Framsyn 🙂 Det kom over 70 personer på konsert og koste seg med musikk, sosialt samvær, lek, varm suppe og saft/kaffe (gratis) og så kunne du få kjøpt deg kake til en rimelig penge. FNF Troms og våre tilsluttede organisasjoner er opptatt av at friluftslivets møteplasser tas i bruk og at vi er flinke til å trekke ut når vi kan- samtalen går lettere og lukta av natur er den beste! Vi synes også at kultur og natur er en utmerket kombinasjon 😀

Kveldens artist var fantastiske Anne Nymo Trulsen, også kjent fra Hekla Stålstrenga- og du kjenner kanskje sangen «Har du fyr?» (Ja – den ble også spilt til et lydhørt publikum). Det ble et lite teknisk problem så konserten ble spilt uten høytaler, men det gjorde ingenting. Det ble en intim og flott konsert med god stemning og glade publikummere i alle aldre. Anne tok seg også god tid til å snakke med de yngste blant publikum og noen gullkorn ble det også fra en engasjert gjeng på første rad! Friluftskonsert ble rett og slett så kult, samlende og koselig at det har vi allerede et mål om å få til også neste år! Takk for en nydelig konsert, Anne!

Pressen ved Nye Troms hadde også tatt turen denne kvelden og dekket både bålsamtale og konsert- og vi er godt fornøyd med dekningen av både bålsamtale og konsert (bak betalingsmur).

Uten mat og drikke kan det bli stusselig, men det var det ingen fare med denne kvelden, rikelig til alle som kom! Foto: Hilde Ovesen

Konkurranser!

Da pandemien gjorde alt vanskelig startet FNF Troms med konkurranser med skikkelig fine og nyttige premier som en del av feiringen under Friluftslivets uke- og det har vært så hyggelig at det har vi fortsatt med også nå når pandemien ikke lenger begrensninger på aktiviteter vi kan gjøre sammen. I år valgte vi å ha en #sammenpåtur konkurranse for å gi en ekstra oppmerksomhet til de frivillige som gjør uka mulig -og så hadde vi en nærturkonkurranse på Facebook- der delte 126 personer flotte bilder av sin fineste nærtur fra hele Troms og vi er så takknemlige for alle som deltok. Friluftsrådgiver i Troms og Finnmark fylkeskommune, Eivind Høstmark Borge hjalp oss med trekningen av vinnerne- tusen takk for hjelpen!

Under kan du se fire av bidragene- vi skulle gjerne delt alle for det var bare nydelige turer i Troms sin enestående natur. Turglede er det ihvertfall ikke mangel på og heller ikke viljen til å dele gode tips med andre. FNF Troms ønsket seg et galleri fra hele Troms og det var vi så heldige å få! Vinneren av nærturkonkurransen ble Monica Larsen Våga fra Sørreisa – gratulerer 🙂

Vinneren av #sammenpåtur konkurransen ble Skarven idrettslag– og da vi spurte dem om hvorfor de ville bidra til #sammenpåtur konkurransen svarte styremedlem Åshild følgende:

Skarven idrettslag har alltid vært opptatt av å få folk med ut, jeg tror vi var en av de første som startet med turmål der vi brukte syltetøyglass til turboka :). På vinteren har vi gjerne en godt besøkt akedag og vi prøver å delta hvert år med arrangement under Friluftslivets uke. Vi mener det er viktig å gi folk muligheten til å være sosiale og tilby lavterskel aktivitet ute også som en del av vårt oppdrag som idrettslag. Tusen takk for den fine premien- vi har allerede en god plan for den! #sammenpåtur

Åshild Strømmesen, Skarven idrettslag
Monica Larsen Våga vant denne flotte premien i nærturkonkuransen
Skarven idrettslag vant denne premien med to tarper, to soveposer og liggeunderlag i uvasket ull fra Løvli Naturull! En ekte friluftslivsgledepremie! Gratulerer 🙂

Tusen takk til Tromsø kommune, Norsk friluftsliv og Miljødirektoratet og Troms og Finnmark fylkeskommune for støtte til Friluftslivets uke!