FnfTromsAktueltArrangement › #sammenpåtur – bli med!

#sammenpåtur – bli med!

Frivillighetens år er her og Signalarrangementer er en spennende del av dette året som skal feire frivilligheten, gi mer kunnskap om hva vi driver med og ikke minst- få flere med på laget! Norsk friluftsliv er prosjektleder for #sammenpåtur og dette signalarrangementet har kick-off 10 mai. Forum for natur og friluftsliv Troms håper mange lag og foreninger har lyst til å arrangere en #sammenpåtur enten 10 mai eller i løpet av året- tagg gjerne i sosiale medier!

Forslag til gjennomføring:

  1. #friluftslivets møteplasser- vet du om en fin møteplass i ditt nærmiljø? Det er en super destinasjon for #sammenpåtur
  2. Legg lista lavt og bruk et arrangement dere allerede har til å invitere flere med!
  3. Psst. Det finnes midler å søke på!
  4. En møteplass kan være et tilrettelagt område for friluftsliv, men kan også være et område med en spesiell naturtype eller en fin utsikt- #sammenpåtur kan bidra til at vi blir kjent med disse!
  5. Planleggingsmøte 7 april på Teams klokken 15.30 klikk her.

Mål i Troms: #sammenpåtur 10 mai- turer til våre fineste møteplasser, bli med du også 🙂

Vil du vite mer om #sammenpåtur og midlene du kan søke på? Sjekk ut her.

Harstad turlag_Foto: Bente Fotland

Sammen på tur er et signalarrangement under Frivillighetens år 2022, og støttes av Stiftelsen Dam og Gjensidigestiftelsen. En million kroner skal deles ut i støtte til lokale arrangementer.

Vi ønsker å få flere mennesker med på turer og aktiviteter i nærmiljøet. Derfor inviterer vi nå hele Norge til å løfte sammen for å sørge for at enda flere har noen å være på tur med. La oss være #sammenpåtur!

Dere skal ikke finne opp kruttet på nytt, men sammen skal vi skal gjøre mer av det vi kan best: Nemlig få med folk ut! Gjør det enkelt, koble for eksempel konseptet #sammenpåtur på deres allerede planlagte og terminfestede aktiviteter, men jobb litt ekstra for å rekruttere og invitere nye deltakere som ikke allerede deltar på deres aktiviteter – og samarbeid med andre om det.

10.mai er det Verdens aktivitetsdag og i forbindelse med dette ønsker vi å markere starten på signalarrangementet med en kick-off rundt om i hele landet. På denne dagen kommer vi sammen og gjennomfører en dugnad for å få alle med oss på tur, men de frivillige organisasjonene vil som vanlig invitere til felles turer og aktiviteter gjennom hele året

Vi tilbyr tilskudd til to typer arrangementer, et tilskudd for å gjennomføre en lokal/regional kick-off på Verdens aktivitetsdag 10.mai og et tilskudd til generell aktivitet gjennom året. Kriteriet for begge er samarbeid med andre aktører, fordi sammen får vi til mer og kan inkludere flere!

Norsk friluftsliv (vår utheving)

Takk til Mari Kiil i Reinrosa 4H for lån av foto øverst i saken- det er fra en tur til Vorterøya i Troms.

Elvevandring i Manndalen_Maja Bernhof Johansen
Rundvannet i Tromsø- en av Tromsøs fine møteplasser i friluft! Foto: Hilde Ovesen (Camp Barnas Turlag/Troms Turlag under Friluftslivets uke 2019)