FnfTromsAktueltArrangement › Vi åpner Friluftslivets Uke med bålsamtale i Tromsø- politikerne kommer, gjør du?

Vi åpner Friluftslivets Uke med bålsamtale i Tromsø- politikerne kommer, gjør du?

Sted: Rundvannet, Tromsø kommune

Tid: 17.00-18.15

Hvem: Organisasjoner og alle som er interessert i friluftsliv! Velkommen 🙂

Ta med: Varme klær- vi stiller med noe varmt å drikke og bålkos.

Den 4 september klokken 17.00 ved Rundvannet i Tromsø åpner vi årets store feiring av natur og friluftsliv: Friluftslivets Uke! FNF Troms og våre tilslutta organisasjoner har tradisjon for å åpne denne uka med en diskusjon om viktige friluftspolitiske spørsmål og vi gjør det rundt bålet sammen med byens politikere. I år har vi valgt ut noen spennende tema (mer om det lenger ned!) og vi har gjort det fordi vi ønsker en positiv og løsningsorientert samtale om et tema som bare er vinn-vinn. Friluftsliv er folkehelse, møteplass, aktivitet, naturglede, kunnskap! -og åpen for alle, friluftsliv er så mye og du finner alltid noe som kan passe akkurat for deg.

I FNF Troms har vi 14 ulike natur og friluftslivsorganisasjoner– og alle bidrar på en eller annen måte til de målene og de verktøyene som Handlingsplan for friluftsliv, Natur som kilde til helse og livskvalitet skisserer. Enten det er friluftslivsorganisasjoner som merker løyper, arrangerer ulike aktiviteter, organisasjoner som bidrar med tradisjonskunnskap om f eks. kystkultur, sanking og jakt- eller naturorganisasjoner som bidrar med kunnskap om naturen gjennom flora og soppturer, fuglekunnskap eller annet. De bidrar alle med et mangfoldig, verdifullt og nyttig tilbud- og de gjør det med få eller ingen ansatte og en frivillighet basert på et relativt lavt folketall. Her er det mange muligheter for å løfte disse tiltakene enda bedre, vise oss frem nasjonalt og samarbeide enda bedre sammen med kommuner, organisasjoner og andre aktører.

  • Folkehelse, hindre for deltakelse og frivillighet- er vi klare til å løfte sammen?

Vi skal diskutere fordelene for folkehelse ved at friluftsliv løftes enda mer, hva hindrer folk i å bli frivillig eller evt. delta på aktiviteter og hvordan kan vi bruke Frivillighetens år 2022 til å løfte betydningen av frivillighet innen natur og friluftsliv?

  • Midlene til friluftsliv blir færre- hva gjør politikerne for å løfte frem frivillighetens betydning?

Vi får færre midler og styreleder i Ishavskysten friluftsråd har skrevet om det her på en informativ måte, og vi ser frem til å diskutere hvordan vi kan få frem behovene sammen! https://www.nordnorskdebatt.no/friluftsliv-frivillighet-og-politikk/o/5-124-135479

Velkommen alle sammen til en spennende bålsamtale- vi feirer friluftslivet 🙂