FnfTromsAktueltArrangement › Vi kårer friluftslivets ildsjelpris 2022!

Vi kårer friluftslivets ildsjelpris 2022!

For åttende året på rad skal en ildsjel som står på for friluftslivet i Troms hedres. Prisen ble etablert i forbindelse med Friluftslivets år i 2015 med Jan Arne Haugland fra Skånland som første vinner. I 2016 gikk prisen til Brith Sørensen fra Torsken og i 2017 stakk Monica Mikalsen fra Tromsø av med topplasseringen. Mikalsen ble også finalist i den nasjonale ildsjelkåringen i 2018.   I 2018 ble Olderdalen jeger og fiskerforening tildelt prisen som første organisasjon i prisens relativt korte historie, i 2019 gikk prisen til Vestre Storfjord Lysløypelag og i 2020 fikk Mari Kiil i Reinrosa 4H prisen (som den første på digital plattform?). I 2021 var det Eidvannet Vel som vant for sin innsats for et flott nærturområde!

Nå ønsker de fire friluftsrådene i Troms og Forum for natur og friluftsliv i Troms å gjøre stas på nok en viktig ildsjel for friluftslivet i fylket. Når kommunene og friluftslivets organisasjoner møtes til den årlige friluftlivssamlingen i november, vil Friluftslivets ildsjelpris bli utdelt for åttende gang. Vi gleder oss litt ekstra over å ha en slik pris siden 2022 også er Frivillighetens år!

  • Fristen for å nominere en ildsjel er 1 oktober!
  • Send din nominasjon på e-post til troms@fnf-nett.no
Fjorårets vinner_Eidevannet Vel fra Skjervøy kommune!

– Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort ønsker vi at prisen skal være en inspirasjon til videre innsats for friluftslivet og det er jo ingen tvil om at natur og friluftsliv er blitt stadig viktigere for folk!

– Det gjøres utrolig mye bra arbeid i mange lokalmiljø og kommuner. Ved å dele ut Friluftslivets ildsjelpris ønsker vi å synliggjøre og hedre den store, frivillige innsatsen som legges ned i hele fylket, den kan vi aldri ta for gitt! Det er mange som bidrar med aktiviteter, tilrettelegging og naturglede, så det å finne gode kandidater blir neppe noe problem. Som tidligere år er det høyst trolig at juryen vil få en krevende jobb med å velge ut den beste kandidat!

Årets vinner har uten tvil gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftsliv i sitt lokalmiljø og har gjort det med energi, kreativitet, svært god og målrettet planlegging, og inkluderende og kontinuerlig, engasjert innsats. Årets vinner har det store hjertet for det som kan skje når vi har et mål og en drøm- enten det er lite eller stort, så er denne evnen til å se at noe kan realiseres og sette i gang med det helt typisk for en ildsjel! Årets vinner er også dedikert over tid og dette er enda et kjennetegn for en ildsjel, ikke minst er langvarig dedikasjon det som kanskje er vanskeligst å få til samtidig som det er det som ofte gir de varige resultatene for friluftsliv og aktivitet i et lokalsamfunn! Juryen mener årets vinner utmerker seg i å realisere en visjon og har bygget på frivillighetens verdier som dugnad, samarbeid, inkludering og glede over å bidra på en utmerket måte.

Utdrag fra fjorårets begrunnelse for prisen– kan leses i sin helhet her.

Vi gleder oss til friluftssamling med ildsjeler i kommune, organisasjoner og fylkeskommune i november og så håper vi at vi får til en fysisk samling i år! Vi håper så mange som mulig vil bli med, både på den faglige delen, men også på vår lille kåring!

Statuttene for prisen kan lastes ned her.

Prisen er støttet av: