FnfTromsAktueltArrangement › Vi kårer Friluftslivets Ildsjelpris i Troms 2021!!

Vi kårer Friluftslivets Ildsjelpris i Troms 2021!!

Send inn ditt forslag med en kort begrunnelse til

troms@fnf-nett.no innen 1 oktober 2021

For syvende året på rad skal en ildsjel som står på for friluftslivet i Troms hedres. Prisen ble etablert i forbindelse med Friluftslivets år i 2015 med Jan Arne Haugland fra Skånland som første vinner. I 2016 gikk prisen til Brith Sørensen fra Torsken og i 2017 stakk Monica Mikalsen fra Tromsø av med topplasseringen. Mikalsen ble også finalist i den nasjonale ildsjelkåringen i 2018.   I 2018 ble Olderdalen jeger og fiskerforening tildelt prisen som første organisasjon i prisens relativt korte historie, i 2019 gikk prisen til Vestre Storfjord Lysløypelag og i 2020 fikk Mari Kiil i Reinrosa 4H prisen (som den første på digital plattform?).

Nå ønsker de fire friluftsrådene i Troms og Forum for natur og friluftsliv i Troms å gjøre stas på nok en viktig ildsjel for friluftslivet i fylket. Når kommunene og friluftslivets organisasjoner møtes til den årlige friluftlivssamlingen i november, vil Friluftslivets ildsjelpris bli utdelt for syvende gang. Vi gleder oss!

Prisvinner Mari Kiil mottok et kunstverk fra Bjørn Saastad som heter «Der ingen skulle tro at noken kunne bu» 

– Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort ønsker vi at prisen skal være en inspirasjon til videre innsats for friluftslivet og det er jo ingen tvil om at natur og friluftsliv er blitt stadig viktigere for folk!

– Det gjøres utrolig mye bra arbeid i mange lokalmiljø og kommuner. Ved å dele ut Friluftslivets ildsjelpris ønsker vi å synliggjøre og hedre den store, frivillige innsatsen som legges ned i hele fylket, den kan vi aldri ta for gitt! Det er mange som bidrar med aktiviteter, tilrettelegging og naturglede, så det å finne gode kandidater blir neppe noe problem. Som tidligere år er det høyst trolig at juryen vil få en krevende jobb med å velge ut den beste kandidat!

Vinneren har et stort hjerte og engasjement for barn og ungdom og leder en organisasjon med over 40 ungdommer, den største klubben i Troms! Barn og unge er en sårbar gruppe og det er fantastisk å se glade barn og ungdommer i friluftsaktivitet som denne ildsjelen står bak. Vinneren omtales som en som får frem det beste i folk med sin væremåte og gode vesen- en det er godt å være på dugnad med! En person med en stor kjærlighet til naturen.

Utdrag fra fjorårets begrunnelse fra juryen

Friluftssamlingen har i flere år vært et samarbeid mellom fylkeskommunen, friluftsrådene og FNF – det har heldigvis fortsatt også i det nye fylket- det er vi glade for. Denne prisen deles ut i Troms- men Finnmark må gjerne hive seg med neste runde!

Tidligere prisvinnere!

Vi gleder oss til friluftssamling med ildsjeler i kommune, organisasjoner og fylkeskommune i november og så håper vi at vi får til en fysisk samling i år! Vi håper så mange som mulig vil bli med, både på den faglige delen, men også på vår lille kåring!

Statuttene for kåringen finner du her

Prisen er støttet av:

Takk til Andy Sortland i Nordnorsk botanisk forening for lån av foto!