FnfTromsAktueltArrangement › Vinner av #turplast konkurransen er klar! :)

Vinner av #turplast konkurransen er klar! :)

Vi har lagt bak oss en fantastisk Friluftslivets Uke i Troms og vi avsluttet det hele i dag med en veldig spennende trekning! FNF Troms synes det er flott å være med på kampanjen #turmedmening som er et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent- du kan lese mer om det her! For å bidra til kampanjen bestemte vi i Troms oss for å lage en egen liten vri der vi oppfordret alle til å sende en e-post med et bilde av #turplast man plukket i løpet av uka- i Troms. Til en slik konkurranse må man jo ha en passende, plastfri premie, et annet kriteria for premier vi i FNF Troms har, er at de helst skal være kjøpt lokalt og gjerne laget lokalt også! #handlelokalt #handlekortreist #klimaognatur.

#Turplast er ment som en oppfordring til alle om å bruke turen ut som en anledning til å plukke med seg søppel og plast som overhodet ikke skal være i naturen. Hvis vi alle får den vanen tror vi det er veldig positivt! Vi gratulerer den heldige vinneren Kjersti Lind som hadde tatt med seg et veldig flott mannskap (se bildet hun sendte lenger opp) på plastrydding i Bukta (Tromsø) på søndag. Jeg spurte Kjersti hvorfor hun valgte å delta:

Jeg synes #turmedmening #turplast var et veldig godt tiltak som jeg ønsket å støtte opp om- det å være med på dugnad for mindre søppel i naturen er kjempeviktig. Det er også utrolig fint å se hvor glade barna blir av å få bli med på noe nyttig og viktig for naturen- det er rett og slett veldig fint at de får delta, bidra og føle på den gleden. De er heller ikke vanskelige å engasjere! 🙂 Så vi bestemte oss for å slenge oss med på denne konkurransen- og da jeg fikk telefonen idag (på bursdagen min til og med) ble jeg skikkelig glad, for premien er jo fantastisk. Vi skal kose oss med dette på tur! Ps- vi fant faktisk ikke så mye plast i Bukta så det var jo en fin overraskelse på vår plast-tur.

Kjersti Lind, Tromsø
Glad vinner – Kjersti Lind utafor Holt i dag 🙂

Premien i år ble et reinskinn levert av Reisa Bærkokeri og turkopp i tre pluss Kåfjord votter (håndlaget) fra Birtavarre Husflidslag. Vi håper så klart at premien er en inspirasjon til fine turer ut i naturen i høst og vinter.

Roger Østvik (Norsk landbruksrådgivning, kontorsted NIBIO Holt, Tromsø) var nøytral trekningsansvarlig i dag. Alle som hadde sendt inn bilder var med i trekningen. Takk til alle som deltok 🙂

Her kommer et bildedryss fra de andre som deltok (men som dessverre ikke vant denne gang!)

Båt i solnedgang- ikke all søppel er søppel!_Maja Bernhof
Masse plast i Kvænangen_Maja Bernhof
Marint søppel_Hege Sæthre
Gode plastinnsamlere og stort engasjement i Ekrehagen Friluftsbarnehage!

Tusen takk for flotte bilder av plast som IKKE er i naturen mer, tusen takk for at dere deltok og vi håper engasjementet for plast og søppel i naturen fortsetter! #turmedmening #turplast

Konkurransen ble støttet av: