FnfVestfoldAktuelt › Samling for ansatte våren 22

Samling for ansatte våren 22

Nina Frydelund, koordinator i FNF Østfold, har oppsummert vår samling på Aak Hotell, Åndalsnes, 2-5. mai 2022.

Hvert år samles alle fylkeskoordinatorene i Forum for natur og friluftsliv for å jobbe med faglige temaer og omgås sosialt. Vi er en eller to ansatte per fylke i hele landet, og vi forsøker derfor å variere på stedene hvor vi møtes. På den måten får vi variert reiseveien, samtidig som de ansatte blir bedre kjent med hverandres geografiske arbeidsområder. I år var turen kommet til Møre og Romsdal, og 2.-5. mai var koordinatorer fra hele landet samlet på Aak Hotell i Åndalsnes.  

De fleste ankom med tog via Dombås og Raumabanen. Det var en fantastisk fin opplevelse! Å reise fra det flate landet i øst, opp dalen langs elva og deretter mot vest og høyere og brattere fjell. Det lå fortsatt en del snø i høyden, men nede i dalen hadde grønsken begynt å bre om seg. 

Hotel Aak. Foto: Ole Lilleås

Vel framme sjekket vi inn på det vakre hotellet, et hvitt trehus som ligger med utsikt til Rauma og Romsdalshornet. Senere ble vi fortalt at Aak hotell faktisk er Norges første turisthotell, og har vært i drift siden 1860. Rommene er utsmykket med vakre bilder av fjellene vi så rundt oss, og den enkle nordiske stilen er minimalistisk men varm. Alt er gjort med omtanke. Vårt første måltid er middag, og det viser seg at måltidene fort blir en del av høydepunktene på dagen.  

Koordinatorer fra hele landet samlet til middag. Foto: Ole Lilleås

Denne gangen var vi så heldige å ha hele hotellet for oss selv. Og vi fylte det opp slik at flere delte rom. Programmet for samlingen var lagt opp slik at vi hadde noe felles inne på et møterom, men svært mye av tiden var satt av til gruppearbeid og samtaler utendørs. De ansatte på hotellet ga oss god veiledning på hvor det var passende turruter, og mange av oss vandret timevis langs vakre Rauma og til lokale utsiktspunkt, med utsikt til snøkledde fjell mens vi jobbet. Bevegelse i natur setter i gang tanker og samtaler på en helt egen måte, og det er spesielt bra når vi skal ta opp tema som kan være utfordrende. Med oss på turen hadde vi matpakker med hjemmelaget brød og deilig pålegg, og termoser med varm drikke.  

Christine Myrseth fra FNF Troms, Marius Nilsen fra FNF Trøndelag og Adrian Mortensen fra FNF Oslo på elvevandring. Foto: Ole Lilleås

For oss fylkeskoordinatorer som jobber mye hver for oss er det spesielt viktig med disse samlingene for å bli kjent og «bygge laget». Og lagbygging og selvledelse var temaene vi jobbet med på denne samlingen. Dette var også en direkte oppfølging av medarbeiderundersøkelsen som ble gjennomført i 2021.

Artikkelforfatter Nina Frydelund fra FNF Østfold med kollegaene Ket Fossen fra FNF Sogn og Fjordane og Fredrik Fredriksen fra Trøndelag. Foto: Ole Lilleås

Vi hadde engasjert Siv Høie fra selskapet Timber til å lede oss gjennom fagstoff og gruppearbeid, men alle måtte bidra med egne erfaringer og refleksjoner og å utfordre oss selv foran de andre på gruppene. Det kan koste litt å gi ærlige vurderinger av seg selv til kolleger, men det legger grunnlaget for utvikling og enda mer tillitt.

Elvevandring. I forgrunnen Gisle Sæterhaug fra FNF Nordland, Morten Aas fra FNF Innlandet og Camilla Moseid fra FNF Agder. Bak står Ket Fossen fra FNF Sogn og Fjordane og Maria Tesaker fra FNF Akershus. Foto: Ole Lilleås

Etter fine samtaler elvelangs fikk vi komme inn igjen til møterom og god bevertning. Badstuen ble varm mens vi avsluttet programmet for dagen, og mange av oss fikk seg et deilig opphold i varmen og et påfølgende kaldt dupp i elva. 

Etter denne samlingen sitter vi igjen med en større trygghet på hverandre, mange nyttige tips til hvordan vi kan mestre en litt «ensom» jobbhverdag, samt at mange ser behovet for å jobbe enda mer med hvordan vi kan få våre regionale nettverk til å fungere som gode og støttende lag, med mange som bidrar.  

Gruppene samlet til oppsummering. Foto: Ole Lilleås.