Foto: Elena Rushfeldt
FnfTromsArrangement › 26 august: Filmsamtale med natur og friluftslivsorganisasjonene og politisk debatt!

26 august: Filmsamtale med natur og friluftslivsorganisasjonene og politisk debatt!

Forum for natur og friluftsliv Troms koordinerer Friluftslivets uke i Troms og tradisjon tro inviterer vi til natur- og friluftspolitisk debatt i Tromsø. I vår fikk vi en spennende forespørsel fra Norsk Friluftsliv der vi fikk muligheten til å samarbeide med Norsk Filmdistribusjon om førpremiere av regissøren Margreth Olin sin nye film «Fedrelandet». Dette er en film med tema kjærlighet til naturen, røtter og friluftsliv- med andre ord en perfekt ramme for å løfte natur- og friluftslivsinteressene til våre tilsluttede organisasjoner. Vi samarbeider med Aurora Kino og den 26 august kan du få oppleve følgende program fra klokken 14.00 Lenke til Facebook-event her. Arrangementet varer fra 14.00 til 16.45

 • Førpremiere på filmen «Fedrelandet» : Fra Margreth Olin, regissøren av Mannen fra Snåsa, Engelen og Barndom, kommer dokumentaren Fedrelandet, en nær og spektakulær omfavnelse av vår første kjærlighet: Naturen. Les mer her. Billetter tilgjengelig her.
 • Filmsamtale etter filmen: Maja Sojtaric leder samtalen med Berit Ballari (Naturvernforbundet Troms), Arnulf Sørum (Troms Turlag), Nina Einem (representant for Tromsø Jeger og Fiskerforbund) og Sigurd Cottis Hoff (Framtiden i våre hender Tromsø). Hvilke refleksjoner gjør organisasjonene seg om filmens budskap og tema?
 • Politisk debatt og valgkamp: «Fedrelandet» handler om natur og friluftsliv og vi har invitert Tromsø kommune sine politikere til å debattere over temaet «Hvem har den beste politikken for natur og friluftsliv?» Vi håper filmen vil inspirere til å gå i dybden på disse viktige spørsmålene! Debattleder er Maja Sojtaric!

Følgende politikere er klare for å fronte sin natur- og friluftslivspolitikk!

 • Anni Skogmann, 2. kandidat, Tromsø FRP
 • Nikolai Berglund Skogan, 1. kandidat, Tromsø KRF
 • Marta Hofsøy, varaordførerkandidat, Tromsø AP
 • Sigrid Bjørnhaug Hammer, varaordførerkandidat Tromsø SV
 • Vanja Irene Dahl, ordførerkandidat, Tromsø Venstre
 • Trond Nylund, leder, Tromsø Høyre
 • Jens Ingvald Olsen, 3. kandidat fylkestinget, Rødt Tromsø
 • Barbara Vögele, 1. kandidat, MDG Tromsø

(Brage Bolstad-Andreassen 5. kandidat. Tromsø Høyre vil også være til stedet.)

Listen ferdigstilles- og vi ønsker alle velkomne til en spennende ettermiddag i Tromsø!

Om visningen under Arendalsuka heter det: Margreth Olin viser sin nye film «Fedrelandet» i samarbeid med Norsk Friluftsliv, DNT, WWF og Sabima. Filmvisningen blir etterfulgt at debatt og vil bidra til svar fra politikere, miljøvernere og andre nøkkelperson som er utenfor standardsvarene vi pleier å få i miljødebatten. «Fedrelandet» er mer enn en film, og den vil starte offentlig samtaler om vår dype forbindelse og kjærlighet til naturen og fortellinger om håp knyttet til natur. 

Billetter for frivillige: Vi har noen fribilletter som vi kan dele gratis ut- ta kontakt på troms@fnf-nett.no – oppgi hvilken organisasjon du er frivillig for og ditt behov. Vi opererer med først til mølla 🙂