Foto: Kristian Grythe (i elva) og Marthe Thu (botanikere i felt!)
FnfTromsAktueltArrangement › Lær ute & naturglede med Ung Botaniker Tromsø og Tromsø Casting og fluefiskeforening!!

Lær ute & naturglede med Ung Botaniker Tromsø og Tromsø Casting og fluefiskeforening!!

Velkommen til en tur ut i Friluftslivets Uke der du kan møte to organisasjoner som tilbyr både naturglede og muligheten til å mestre og lære i naturen!

Dato: 4 september 2023

Tid: 17.00- 19.00

Sted: Finnvika, Kvaløya- se lengre ned for veibeskrivelse! 🙂

Hva kan du forvente?

På denne turen vil du kunne få muligheten til å lære mer om både fluefiske OG planter. Felles for begge aktivitetene er at de gir muligheten for å glede seg over naturen, undre seg og samtidig lære- både ferdigheter og artskunnskap. Vi kan love godt humør og lavterskel deltakelse- her trenger ingen være eksperter. Bare nysgjerrige- både på å få og dele kunnskapen man har.

  • Torunn Bockelie Rosendal fra Ung Botaniker Tromsø vil lede an på plantejakt i Finnvika: hvilke arter finnes der? Er noen av de truet? Hva slags naturtype preger området? Dette og sikkert flere spørsmål om planter kan du få med deg på denne turen- det er gøy og passer både for deg som er helt nybegynner og deg som kan litt mer. Lær mer om turguide Torunn her.
  • Kristian Grythe fra Tromsø Casting- og Fluefiskeforening vil lære deg mer om fluefiske og utstyr- og du kan komme som nysgjerrig nybegynner eller viderekommen på jakt etter å forbedre ditt utgangspunkt. Lær mer om fluefiskeguide Kristian her.

Vi er også heldige å ha med oss praksis-studenter fra fysioterapiutdanningen i Tromsø. De er med for å lære mer om hvordan folkehelse og friluftsliv kan henge sammen- og kanskje er det mye helse i lære sammen, dele kunnskap, få nye ferdigheter og glede seg over naturen vi har!

Praktisk informasjon

  • Det er bålplass på området så hvis været tillater det vil vi legge til rette for bålkos og bålkaffe. Ta gjerne med noe å grille eller matpakke. Egen kopp er en fordel (så sparer vi engangsmateriell!)
  • Klær etter forholdene er et must!
  • Du kan ta med egen fluefiskestang om du har eller en planteflora 🙂

Hvordan komme seg til Finnvika?

  1. Under ser du kart over hvor vi skal være- i Finnvika på Kvaløya. Se avmerket område for parkering.

Buss 430 går til stopp Finnvika Teigen fra Giæverbukta klokken 16.43 (se merker i rødt på bildet ovenfor)

Det er ikke kollektivtransport fra Finnvika etter klokken 19.00, men vi tilbyr transport til Giæverbukta og buss-sentralen der. Meld fra om et slikt behov til e-post troms@fnf-nett.no og merk e-posten Transport fra Finnvika. Har du noen spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt.

Velkommen!