FnfTromsAktueltArrangement › Vi kårer Friluftslivets Ildsjelpris i Troms 2020!

Vi kårer Friluftslivets Ildsjelpris i Troms 2020!

Hvem fortjener «Friluftslivets ildsjelpris i Troms» i 2020?

Vi trenger DIN hjelp til å kåre friluftslivets ildsjelpris i Troms 2020- send ditt forslag med en kort begrunnelse til troms@fnf-nett.no innen 1. november 2020. Vi gleder oss til å løfte frem ildsjelene innen friluftsliv i region Troms!

Utdeles for sjette gang

For sjette året på rad skal en ildsjel som står på for friluftslivet i Troms hedres. Prisen ble etablert i forbindelse med Friluftslivets år i 2015 med Jan Arne Haugland fra Skånland som første vinner. I 2016 gikk prisen til Brith Sørensen fra Torsken og i 2017 stakk Monica Mikalsen fra Tromsø av med topplasseringen. Mikalsen ble også finalist i den nasjonale ildsjelkåringen i 2018.   I 2018 ble Olderdalen jeger og fiskerforening tildelt prisen som første organisasjon i prisens relativt korte historie og 2019 gikk prisen til Vestre Storfjord Lysløypelag!

Nå ønsker de fire friluftsrådene og Forum for natur og friluftsliv i Troms å gjøre stas på nok en viktig ildsjel for friluftslivet i fylket. Når kommunene og friluftslivets organisasjoner møtes til den årlige friluftlivssamlingen 11 november, vil Friluftslivets ildsjelpris bli utdelt for sjette gang.

På bildet ser du prisvinnerne mellom 2015- 2017!

– Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort ønsker vi at prisen skal være en inspirasjon til videre innsats for friluftslivet og vi mener prisen er mer aktuell enn noen gang etter at vi i 2020 har sett hva nærfriluftslivet har betydd for mange i korona-situasjonen.

– Det gjøres utrolig mye bra arbeid i mange lokalmiljø og kommuner. Ved å dele ut Friluftslivets ildsjelpris ønsker vi å synliggjøre og hedre den store, frivillige innsatsen som legges ned i hele fylket, den kan vi aldri ta for gitt! Det er mange som bidrar med aktiviteter, tilrettelegging og naturglede, så det å finne gode kandidater blir neppe noe problem. Som tidligere år tror jeg juryen vil få en krevende jobb med å velge ut den beste kandidat!

I 2019 vant Vestre Storfjord Lysløypelag prisen og her tar Kåre Eriksen imot prisen på vegne av laget! Foto: Tine Marie Hagelin

Under kan du lese utdrag fra juryens begrunnelse i 2019:

«Vi deler ut prisen for femte gang i et samarbeid mellom FNF Troms, Nord-Troms Friluftsråd, Midtre-Hålogaland Friluftsråd, Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd. Første gang var i Friluftslivets År 2015.  Vi må også få takke Troms fylkeskommune og Sparebanken Nord-Norge for at de har støttet oss med midler slik at utdelingen blir mulig- tusen takk.

Formålet med prisen er å løfte det uvurderlige arbeidet ildsjelene i vårt fylke legg ned året rundt for friluftslivet. Prisen er ment som en takk og en oppmuntring til de som vinner- men også en honnør og inspirasjon til alle ildsjelene der ute! Det var også utrolig vanskelig å kåre en vinner i år- vi har et fantastisk utvalg!

Vinneren er et varmt og inkluderende SAMLINGSPUNKT i sin kommune. En høyere konsentrasjon av ja-mennesker skal man lete lenge etter! Vinneren har gjort det til en Status å være med på laget og folk er stolte av det de får til sammen og plassen de er fra. Vinneren viser at friluftsliv og kjærlighet til naturen går hånd i hånd gjennom generasjoner. Omsorg for hverandre, og naturen som møteplass er stikkord for årets vinner av Ildsjelprisen.

Vi vil takke dere for innsatsen og gleder oss til å følge med videre på hvilke aktiviteter og ideer dere kommer med- til inspirasjon for hele Troms fylke-

Gratulerer til Vestre Storfjord Lysløypelag- vinner av Friluftslivets Ildsjelpris Troms 2019.»

Friluftssamlingen har i flere år vært et samarbeid mellom fylkeskommunen, friluftsrådene og FNF Troms- nytt av året er at vi har blitt Troms og Finnmark fylkeskommune, og selv om ildsjelprisen foreløpig er en pris forbeholdt aktører i Troms håper vi det til neste år blir en pris for ildsjelene i Finnmark også- vi sender ballen videre fra friluftsgjengen i Troms. Troms og Finnmark fylkeskommune har gitt støtte til denne prisen også i år og vi takker for dette!

Vi gleder oss til friluftssamling med ildsjeler i kommune, organisasjoner og fylkeskommune den 11 november – selvsagt koronavennlig- digitalt! Vi håper så mange som mulig vil bli med, både på den faglige delen, men også på vår lille kåring!

Statuttene for kåringen finner du her