Foto: Dyrk Kaldslett
FnfTromsAktueltArrangement › AVLYST- Grunnet værforhold. Vi tar samtalen på Kaldslettstien: Bærekraft, sirkulær økonomi og kortreist mat.

AVLYST- Grunnet værforhold. Vi tar samtalen på Kaldslettstien: Bærekraft, sirkulær økonomi og kortreist mat.

Sted: Kaldslettstien, Tromsø

Dato: 8 september 2023

Tid: Grunnet værmeldingen velger vi å avlyse dette arrangementet, men vi kommer sterkere tilbake på et senere tidspunkt på dette viktige temaet!!

Arrangør: Forum for natur og friluftsliv Troms

Vi tar samtalen!

Det er friluftslivets uke og vi nyter naturen i friluft! Samtidig står vi i en natur- og klimakrise som vil kreve at vi tar gode valg om vi skal klare å løse disse utfordringene og skape mer bærekraftige samfunn. Bærekraftig forbruk, sirkulær økonomi (hvor ender søpla vår nå og kan vi gjøre bedre bruk av den?) og kortreist mat er alle tema som betyr noe for hvordan vi kan ta bedre og mer miljøvennlige valg i hverdagen. Vi tar samtalen sammen på Kaldslettstien, i friluft og med på laget har vi to dyktige innledere som vil gi oss en god bakgrunn for samtalen:

Christina Koch, prosjektleder i Vårt Hav. Et prosjekt som eies av Naturvernforbundet Troms og Naturvernforbundet Finnmark. Christina vil innlede om hvordan ryddeaksjoner med skoleklasser og bedrifter er holdningsskapende og fører til bedre forbruksvaner i befolkning. Vi vil også høre hvordan Vårt Hav jobber med sirkulær økonomi og videre utvikling innenfor dette tema.

– Tine Marie Hagelin, daglig leder i Ishavskysten friluftsråd er en av ildsjelene bak Dyrk Kaldslett og hun vil snakke om kortreist mat, betydningen av en møteplass som Kaldslettstien og hva urbane hager kan bidra med innen kortreist mat og folkehelse.

Tine Marie vil også fortelle mer om betydningen av kortreiste hverdagsfriluftsopplevelser og hvordan friluftsrådet jobber med å få kommunen til å ta vare på de nære grønne og blå arealene sine.

Det vil være mulig å grille medbrakt mat og vi oppfordrer til å ta med egen kopp for litt bålkaffe, gjerne et sitteunderlag og varme nok klær!

• Dato: Fredag, 8 september i Friluftslivets Uke
• Tid: 18.00- 19.30
• Sted: Kaldslettstien/Dyrk Kaldslett, se lenke for kart og beskrivelse: https://www.ishavskysten.no/bli-med-paa-dyrk-kaldslett…

Stedsbeskrivelse: Kaldslettstien ligger på fastlandet, ved Solligården. Rett sør for Sollielva starter stien. Dyrk Kaldslett vil være ved den gamle Sommarfjøsen som ligger 200 meter fra parkeringsplassen til Kaldslettstien.

Dyrk Kaldslett er finansiert av Ishavskysten friluftsråd, Sparebankstiftelsen Nord-Norge og Troms og Finnmark fylkeskommune. Prosjektansvarlig for i år er landskapsarkitekt Anna Sunnefeldt Nyberg som blant annet er med og driver nyttehagen DYRK Tromsø i sentrum.

Foto: Dyrk Kaldslett