Dato: 28.10.2021
Tid: 18.00-19.30
Sted: Webinar, live- ikke opptak, Teams.
Målgruppe: Ungdom og unge voksne med frivillige verv eller som på annen måte deltar aktivt i organisasjoner eller lignende (-men, relevant og åpent for ALLE i alle aldre som er interessert i temaet!!). Foredraget passer også for deg som vurderer å bli frivillig i en organisasjon 🙂
Arrangør: Forum for natur og friluftsliv Troms
Hva kan du forvente av webinaret?
Naturen heler og for mange føler vi oss mer hjemme foran bålet enn vi gjør hjemme i stua. Alle vi som driver med uteliv vet dette, men hva sier forskningen? Er det slik at en tur i skogen gjør det enklere å komme igjennom livets mørke daler, eller er det en myte?
I dette foredraget skal jeg prate om psykologien bak det å være menneske, tanker rundt hva friluftslivet gjør med oss samt prate litt om det å være frivillig. Ja, for er det bare gratis arbeid eller kan det hende det gir noe mer?
Jeg kan love deg «fun facts» fra forskningen rundt frivillighet, røverhistorier fra mitt eget friluftsliv, bålrøyk og gode tips og triks til hvordan du skal ta godt vare på deg selv i livet som frivillig innen natur og friluftsliv.
Johanne Refseth, «Psykolog med sovepose»
Hvem er «Psykolog med sovepose»?
Johanne Refseth er psykolog, uteelsker og personen bak bloggen og instagrammen Psykolog med sovepose. På disse sidene blander hun lett forståelig, lett anvendelig psykologi som serveres sammen med bilder, videoer og «stories» fra friluftslivet hennes. Her kan du lese om om alt fra hvordan du sover ute alene uten å dø av skrekk, tips til hvordan du tar barn med på tur, til saker om hvorfor du skal føle følelsene dine for å holde deg frisk.
Psykolog med sovepose er en svært populær Instagram med 44 000 følgere og i 2020 fikk den Åsa Gruda Skards pris for popularisering av psykologisk kunnskap. Den er hyppig brukt både radio, tv og aviser og har følgere fra begge kjønn og i alle aldre.
Forum for natur og friluftsliv Troms er glade for å kunne invitere til et spennende webinar om et svært viktig tema: frivillighet, natur, friluftsliv og psykisk helse!
Frivillighet er et viktig bidrag fra den enkelte til samfunnet, men det skal aller helst også gi noe på et personlig plan, og man skal være trygg på hvordan man ivaretar seg selv som frivillig i de vervene og aktivitetene man bidrar i og til- dette er spesielt viktig for ungdom og unge voksne som kommer inn som ny i en organisasjon, lag eller forening. Dette kan være relevant i forhold til tidsbruk som frivillig, hvilke oppgaver du tar på deg og at det skal være fint, gøy og givende å bidra i organisasjonslivet.
På webinaret får vi også lære mer om alle fordelene ved å være frivillig og det å være ute i naturen! Foredraget varer ca. en time og det er satt av ekstra tid til spørsmål/dialog 🙂 Velkommen skal dere være!
Slik deltar du i et Teams-møte
Lenke til Facebook-event her.
Fotorettigheter: Johanne Refseth, takk for lånet 🙂