FnfTromsAktueltArrangement › Vi gratulerer Dyrøy Turlag med prisen Friluftslivets Ildsjelspris for Troms 2023!

Vi gratulerer Dyrøy Turlag med prisen Friluftslivets Ildsjelspris for Troms 2023!

Det er med stor glede Forum for natur og friluftsliv Troms, Midt-Troms friluftsråd, Nord-Troms friluftsråd, Midtre- Hålogaland friluftsråd og Ishavskysten friluftsråd kan gratulere Dyrøy Turlag med prisen Friluftslivets Ildsjelpris for Troms 2023! Vi er svært imponert over arbeidet som gjøres i Dyrøy Turlag! Prisvinneren fikk, i tillegg til heder og ære, en spesiallaget skilt med utnevnelsen og 10 000 kr som de fritt kan disponere etter beste skjønn.

Leder av Dyrøy Turlag, Inger Guttormsen mottok prisen svært overrasket, rørt! -og takket fra hjertet. Hun sa også at turlaget satte stor pris på å få denne æren- bedre inspirasjon kunne man nesten ikke få. Inger trakk også frem gleden over å få bidra til så mye positivt i kommunen sammen med alle de frivillige i Dyrøy Turlag som virkelig gjør en stor innsats hele året.

Det gode samarbeidet med kommunen var også en av de faktorene som gjør det enklere å få til ting i lag. Enhetsleder for Kultur og fritid i Dyrøy kommune gratulerte turlaget hjerteligst med prisen og var åpenbart stolt over at Dyrøy Turlag har fått en slik utmerkelse. Og i deres felles innlegg røpet de planer om et svært spennende restaureringsprosjekt som vil gi glede til både kultur- og friluftslivsinteresserte turgåere! Gjenbruk er også miljøvennlig så vi heier på deres neste prosjekt!

Leder i Dyrøy Turlag, Inger Guttormsen og enhetsleder for Kultur og fritid i Dyrøy kommune, Trine Strand holdt innlegg om hvordan Dyrøy jobber med friluftsliv i kommunen. På tidspunktet uvitende om prisen Dyrøy Turlag snart skulle motta!

Prisen ble delt ut på Troms og Finnmark fylkeskommune sin tradisjonsrike friluftslivssamling der leder for Dyrøy Turlag, Inger Guttormsen og enhetsleder for Kultur og fritid i Dyrøy kommune, Trine Strand tidligere på dagen hadde hatt et faglig innspill om arbeid med friluftsliv i kommunen. Det var derfor en svært overrasket og rørt leder av turlaget som kunne ta imot prisen på vegne av hele turlaget og en stolt enhetsleder som kunne bivåne det hele.

Juryens begrunnelse

«Friluftslivets Ildsjelpris for Troms 2023- det er en glede å dele ut denne prisen for niende gang til en vinner som har oppfylt alle kriterier for å vinne! Ifølge statuttene skal prisen gå til en aktør som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. Prisen er ment å inspirere til videre innsats og være med å løfte all frivillig arbeid i vår sektor- natur og friluftsliv. Det er ikke alltid like enkelt å få til et omfattende dugnadsarbeid, men årets vinner har virkelige lyktes og et besøk på deres sosiale medier gir et sterkt inntrykk av positivitet og samhold. Det er plass til alle og det er glede over natur og friluftsliv.

Hva betyr det å være en ildsjel? Vi erfarer at ildsjeler ofte fungerer som et kompass for aktivitet og tiltak i friluftslivet. Det er personene og foreningene som tar initiativ, skriver søknader og rapporter, bruker sin kreativitet, kunnskap – og engasjement til å skape noe i sitt nærmiljø. De gjør det mulig og enkelt for andre å tilby sin hjelp og å delta. Med et fast punkt et det enklere å stake ut kursen for de målene man har satt seg og finne frem i lag over tid. Det er det som kjennetegne ildsjelene våre.

Årets vinner har utmerket seg ved å ha flere styrker som har vært til god hjelp – og kanskje en forutsetning i deres imponerende arbeid for friluftsliv i sin kommune. Stor arbeidskapasitet, de har fokus på både tilrettelegging og aktivitetstilbud, bidrar i planarbeid, er gode på samarbeid, kjenner sin kommune- ingen grender blir forbigått. Alle får et tilbud. Allsidighet er et viktig stikkord- høyt til fjells og helt nært- den kjære nærturen med en lav terskel for å bli med. Vi kan godt hinte om at til og med konserter utafor allfarvei er innafor for den gjengen vi skal frem til.

Hva betyr det å ha ildsjeler som dette i kommunen? Juryen har merket seg et foto der tre personer bærer en benk fremst, to kommer etter med spade – på vei over en bro. Dette er et bilde på en forening som bærer sammen- som brenner for å skape et friluftslivstilbud og som lager plass til flere.

Det er en glede å kunne dele ut prisen til Dyrøy Turlag for deres innsats- blant annet- for drift av Telltur Dyrøy, tilbud om utallige turer sommer og vinter, ansvarlig for drift og vedlikehold av den flotte, nye dagsturhytta i Dyrøy og det viktige vedlikeholds- og tilretteleggingsarbeidet med klopping, bålplasser, broer, rydding og skilting. Dere er kreative, driftige og et eksempel på at et turlag kan gi veldig mye tilbake til sin kommune og alle dem som bor der! Gratulerer!«

Begrunnelsen kan lastes ned i pdf her.

Skiltet ble levert av Grafika på bestilling fra Nord-Troms friluftsråd!

Daglig leder, Tove Amundsen Fuglem, i Midt-Troms friluftsråd gratulerte også Dyrøy Turlag som friluftsrådet kjenner svært godt gjennom sitt samarbeid med blant annet dagsturhytta på Dyrøygommen. Midt-Troms friluftsråd har nå vært så heldige å få ildsjelprisen «hjem» to år på rad- så vi gratulerer også Midt- Troms friluftsråd i denne anledning.

Folkebladet har dekket utnevnelsen og kan leses med abonnement her.

Til sist vil vi få gratulere vinneren av årets Friluftslivets Ildsjelpris for Finnmark 2023:

«Gunn-Tove Thomassen. «Årets prisvinner har egenskaper og en innsatsvilje som alle kommuner burde ha. Gjennom utrettelig arbeid over flere år har prisvinneren tatt med seg mennesker ut i naturen. Det har blitt tilrettelagt for store naturopplevelser, der samhold og mestringsfølelse har gitt enorm glede for deltakerne.»

Vi takker Samfunnsløftet/Sparebanken Nord-Norge og Troms og Finnmark fylkeskommune for støtte til denne prisen! Tusen takk.