Arvid Johansen tar i mot prisen i 2022 fra Midt-Troms friluftsråd v/ daglig leder Tove Fuglem Amundsen. Jon Helga Vaeng var dessverre ikke til stedet, men fikk prisen i etterkant.
FnfTromsAktueltArrangement › Vi kårer Friluftslivets Ildsjelpris 2023 i Troms!

Vi kårer Friluftslivets Ildsjelpris 2023 i Troms!

Vi trenger DIN hjelp! Vi jakter på den neste vinneren av Friluftslivets Ildsjelpris i Troms!

For niende året på rad skal en ildsjel som står på for friluftslivet i Troms hedres. Prisen ble etablert i forbindelse med Friluftslivets år i 2015 med Jan Arne Haugland fra Skånland som første vinner. I 2016 gikk prisen til Brith Sørensen fra Torsken og i 2017 stakk Monica Mikalsen fra Tromsø av med topplasseringen. Mikalsen ble også finalist i den nasjonale ildsjelkåringen i 2018.   I 2018 ble Olderdalen jeger og fiskerforening tildelt prisen som første organisasjon i prisens relativt korte historie, i 2019 gikk prisen til Vestre Storfjord Lysløypelag og i 2020 fikk Mari Kiil i Reinrosa 4H prisen (som den første på digital plattform?). I 2021 vant Eidevannet Vel for sitt flotte friluftslivsområde og i 2022 kunne vi kåre Arvid Johansen og Jon Helge Vaeng fra Sørreisa O-lag som verdige vinnere for sin flotte innsats.

Nå ønsker de fire friluftsrådene i Troms og Forum for natur og friluftsliv i Troms å gjøre stas på nok en viktig ildsjel for friluftslivet i fylket. Når kommunene og friluftslivets organisasjoner møtes til den årlige friluftlivssamlingen i november, vil Friluftslivets ildsjelpris bli utdelt for niende gang. Frivilligheten er ikke noe mindre viktig for folkehelse nå enn da vi startet utdelingen i Friluftslivets År 2015.

  • Fristen for å nominere en ildsjel er 15 oktober!
  • Send din nominasjon på e-post til troms@fnf-nett.no
På foto (til høyre i bildet) ser vi en av fjorårets vinnere, Jon Helge Vaeng fra Sørreisa O-lag. Foto:Harald Strand

– Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort ønsker vi at prisen skal være en inspirasjon til videre innsats for friluftslivet og det er jo ingen tvil om at natur og friluftsliv er blitt stadig viktigere for folk!

– Det gjøres utrolig mye bra arbeid i mange lokalmiljø og kommuner. Ved å dele ut Friluftslivets ildsjelpris ønsker vi å synliggjøre og hedre den store, frivillige innsatsen som legges ned i hele fylket, den kan vi aldri ta for gitt! Det er mange som bidrar med aktiviteter, tilrettelegging og naturglede, så det å finne gode kandidater blir neppe noe problem. Som tidligere år er det høyst trolig at juryen vil få en krevende jobb med å velge ut den beste kandidat!

Utdrag fra fjorårets begrunnelse:

Årets vinner har absolutt hatt et langvarig engasjement- vi snakker tiår! –og har lagt ned den nødvendige innsats med vedlikehold av utstyr, tilrettelegging, søknadsskriving, rapportering, styreverv, representasjon i ulike råd og utvalg, og det å bygge et godt miljø for aktivitetene- sånn at mange vil bli med og føle seg velkommen. Verdien av samskaping og lagbygging, å være en å regne med – og inkludering av andre over tid har årets vinner utmerket seg med.

Juryen er også særlig imponert over at ildsjelprisen i år går til noen som har sett verdien av samarbeid med andre for å kunne styrke offentlige satsninger som Læring i friluft og strandrydding- det å ville bidra med det man kan til gode for oss alle. Årets vinnere har også vist at man som liten aktør, fra en liten kommune fortsatt kan bety noe i den store sammenhengen. Vinneren har blant annet i år deltatt på #sammenpåtur, en nasjonal satsning i Frivillighetens år, har spilt inn en film som ble sendt på nasjonal tv, samarbeidet med lag i nabokommuner og friluftsråd om et tilbud som gleder mange.

Juryen

Statuttene for prisen kan lastes ned her.

Prisen er støttet av: