FnfHordalandArrangement › Bekkevandring 5. sep- flyttet til Apeltunvassdraget!

Bekkevandring 5. sep- flyttet til Apeltunvassdraget!

Obs! Arrangementet er flyttet fra Steinsvikbekken til Apeltunvassdraget. Oppmøte på Steinerskolen på Skjold sin parkering kl.11:00. Påmelding er påkrevd.

Forum for natur og friluftsliv Hordaland inviterer til fiskefaglig bekkevandring langs bekken i Apeltunvassdraget i Bergen kommune med fiskebiolog Marius Kambestad fra NORCE LFI. I bekken er det gjort flere tiltak for å bedre levevilkårene for sjøørret og laks de siste årene. Vi vil gå gjennom noen av tiltakene som er utført, prate litt om habitatkartlegging og laksefisk, og elektrofiske. Bekkevandringen passer for store og små med en interesse for fisk og natur.

Ønsker dere å lære mer habitatkartlegging eller se hvordan dette utføres i praksis? Eller vil ha en tur ut i det fri med litt fiskefaglig innhold? Eller har lyst å se en gjedde på nært hold? Bli med på bekkevandring!

Ta med tursko eller støvler, varme- og vanntette klær- alt etter hva værmeldingen byr på. Man kan ta buss nr. 67 til Kilden senter eller bybanen til Mårdalen, og så gå videre til Steinerskolen på Skjold. Kjører du selv kan du parkere på parkeringen til Steinerskolen på Skjold.

Ellers gjelder vanlige koronarestriksjoner- å holde én meters avstand og god håndhygiene (vi har med håndsprit). Føler man seg pjusk holder man seg hjemme. På grunn av koronasituasjonen må vi ha påmelding til alle som ønsker å delta. Påmelding skjer innen fredag 4. september ved å sende mail til hordaland@fnf-nett.no eller sms/telefon 41 35 33 83. Oppgi kontaktinformasjon og hvilket transportmiddel du bruker bort til bekken.

Alle som deltar får vår fantastiske «Laksen <3 skogen langs elva» plakat!

Vi ses på den store parkeringen til Steinerskolen på Skjold, lørdag 5. september klokken 11:00. Arrangementet varer ca. to timer.

Forsidebilde: pixabay