Friluftsområdet på søndre del av Skarvøy er blitt til gjennom samarbeid mellom Askøy kommune og Bergen og Omland Friluftsråd. Foto: Gunvar Mikkelsen.
FnfHordalandAktueltArrangement › Naturglededag og åpning av Skarvøy friluftsområde 4. september

Naturglededag og åpning av Skarvøy friluftsområde 4. september

Forum for natur og friluftsliv (FNF) Hordaland inviterer til offisiell åpning av Skarvøy friluftsområde under Fortsdagen (Kom deg ut-dagen) på Herdla søndag 4. september. Det blir avgang med båt fra Herdlevågen i tidsrommet fra kl. 1100 til rundt kl. 1400. Arrangementet avsluttes rundt kl. 1500 på Skarvøy. Båten vil gå frem og tilbake ved behov, så man avgjør selv når man vil dra ut til Skarvøy, og hvor lenge man vil bli værende der. Det er ingen påmelding.

Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) har i det siste opparbeidet søndre del av Skarvøy til et flott friluftsområde; blant annet med padlehuk, toaletter, grindabygg, og ikke minst utbedring av den opprinnelige kaien. Askøys ordfører, Siv Høgtun, og daglig leder i BOF, Dag Seter, vil stå for den offisielle åpningen av friluftsområdet.

FNF Hordaland, BOF og Askøy Jeger- og Fiskerforbund gleder seg til å vise publikum denne perlen av en øy, som ligger 1,5 km fra Herdlevågen. Det blir arrangert enkle aktiviteter, som omvisning, fisking fra land (det blir mulig å låne fiskestenger), fuglekikkingstur (ta med kikkerten!) og strandrydding. Det er også mange krigsminner på øya. Vi serverer noe å bite i, men drikke bør besøkende selv ta med.

Vi håper med dette at mange benytter anledningen til å gjøre seg kjent på Skarvøy sammen med oss den 4. september.

Arrangementet er gratis, og blir finansiert av FNF Hordaland, med støtte fra Vestland fylkeskommune.

På Skarvøy finner man krigsminner både fra andre verdenskrigen og tidligere kriger. Veiene fra andre verdenskrig fungerer i dag som gangveier, og blir «klippet» av den lokale saueflokken. Foto: Gunvar Mikkelsen.