Friluftskonsert_Grafika
FnfTromsAktueltArrangement › Oppsummering Friluftslivets Uke 2023!

Oppsummering Friluftslivets Uke 2023!

TAKK! Takk til alle foreninger, organisasjoner og ildsjeler innen natur og friluftsliv i Troms som har fått til 66 arrangement i Friluftslivets Uke 2023 (vi bemerker at det ene arrangementet var en hel folkehelseuke så mulig vi faktisk har hatt over 70 friluftslivstilbud!).

Uten dere hadde ikke folk i Troms fått delta på SUP-brett, #nattinaturen, #turmat, turer i skog og fjell og fjære, ungdomsarrangement, grottevandring, grillet, fisket, lært om sopp, jakt, blomster, historie og kulturminner, O-løyper med dikt, padling og ordførerturer. Lista er ikke ferdig- ta en titt på Friluftslivets Uke sin kalender her for full oversikt og inspirasjon til neste år!

Ikke minst- takk til alle dere som tok turen ut i naturen, ble kjent med folk, foreninger, organisasjoner og naturen og som gjorde et felles løft for folkehelsa vår. Under et bittelite utdrag fra Troms under FUKE:

Forum for natur og friluftsliv Troms koordinerer Friluftslivets Uke i Troms og i den anledning arrangerer vi valgarrangement for å løfte friluftslivspolitiske spørsmål, åpningshelg for uka i Tromsø og noen arrangement utover i uka også sammen med våre tilsluttede organiasjoner- under kan du lese en oppsummering fra uka:

VALG 2023: Førpremiere på Fedrelandet etterfulgt av filmsamtale med organisasjonene og friluftspolitisk debatt med politikerne!

Vi startet Friluftslivets Uke 2023 den 26 august med den tradisjonelle valgdebatten om natur og friluftsliv i politikken. I år var det en ny vri ved at Norsk Friluftsliv hadde et samarbeid i forbindelse med premieren av filmen Fedrelandet av Margreth Olin. Filmen viser mange av de verdiene vi jobber med i natur- og friluftslivfamilien: betydningen av røtter, av friluftsliv, nærnaturen, fjell og fjord, fysisk aktivitet, overføring av kunnskap og de landskapene vi vandrer i – og noen ganger hører til.

Filmen var altså et godt utgangspunkt og ramme for gode debatter og samtaler om natur og friluftslivspolitikk. Vi fikk også gode råd av politikerne på hvilke innspill fra oss som er til mest hjelp og tanker om hvordan et godt kunnskapsgrunnlag påvirker deres standpunkt i saker- og ikke minst- hva folk synes om de sakene de behandler. Takk også til Aurora Kino for samarbeidet!

Program og nærmere beskrivelse av deltakere og organisasjoner er tilgjengelig her.

Åpningshelg 2-3 september: friluftskonsert og kom-deg-ut-dag på Rundvannet!

Forum for natur og friluftsliv Troms og våre tilsluttede organisasjoner kunne tradisjon tro invitere til en åpningshelg med både friluftskonsert, aktiviteter, matservering og kom-deg-ut-dag. Tusen takk til Troms Turlag, DNT Ung Troms, Barnas Turlag Tromsø, 4H Troms, 4H Framsyn, Naturvernforbundet Troms og NJFF Troms sine dyktige frivillige som gjorde alt dette mulig!

2 september

Vi startet med aktiviteter og suppeservering i Kvaløysletta fjærapark den 2 september- en særlig takk til Troms Turlag som i år sto for suppe og servering (vi bytter på, i fjor var det 4H som fikset maten) og til 4H som bidro med rigging og aktiviteter, vi hadde aktiviteter før vi gikk noen meter der årets store friluftskonsert gikk av stabelen på scenen til Dagtunfestivalen – takk for at «vår» artist Herman «Manne» Rundberg fikk opptre på den fine scenen med lydmann og det hele i vakre omgivelser nede ved sjøen. Samarbeid er gull! Det kostet ikke noe å verken spise eller delta denne kvelden og alle var velkomne!

Du kan lese alt om hvor fint vi hadde det denne lørdagen her. Tusen takk til organisasjonene, frivillige, artister, Dagtunfestivalen og besøkende som gjorde denne opplevelsen helt spesiell! For en fin dag i friluft!

3 september

Åpningshelga fortsatte på søndag med kom-deg-ut-dag og åpen friluftsdag på Rundvannet, Tromsøya. Her bidro Troms Turlag, 4H, Naturvernforbundet og Norges Jeger- og Fiskerforbund med aktiviteter, pølsegrilling, bålkaffe, saft, loddtrekning med fine premier, natursti, møte med Turbo (en blå, herlig bamse fra DNT-familien), klatrejungel og bålkos! Vi hadde også fint vær og vi hadde nærmere 300 som var innom i løpet av dagen!

Bålkos på Rundvannet. I front tar Per Inge fra Naturvernforbundet Troms en liten pause 🙂

Takk til alle som kom på en super dag!

Praksisstudenter og aktiviteter resten av uka!

Forum for natur og friluftsliv Troms hadde i år fire studenter på praksis- studentene kom fra ergo- og fysioterapiutdanningen i Tromsø. Det passet derfor bra å ta de med for å møte noen av organisasjonene i FNF Troms sitt samarbeidsnettverk og samtidig invitere til aktivitet for alle i Friluftslivets Uke. Under får du se noen av aktivitetene studentene var med å arrangere/delta på i uka:

Ung Botaniker Tromsø v Torunn Bockelie Rosendahl på plantetur til Finnvika 4 september!

Mer om arrangementet her.

Den 4 september under Lær mer og mestringsglede kunne man også lære mer om å kaste med en fluefiskestang! Det var kjempegøy! Selv om vi gjerne skulle hatt lit mindre vind denne ettermiddagen i Finnvika på Kvaløya!

På bildet ser vi også en av de yngste som er medlem i foreninga og veldig kapabel med fluefiskestanga!

På bildet: Leder i Tromsø Casting og fluefiskeforening, Kristian Grythe.

5 september arrangerte vi Utetrening med DNT Ung Tromsø der studentene hadde ansvar for treningsprogrammet! Det var vått og kaldt- men veldig sosialt og gøy.

Mer om arrangementet her.

Den 6 september arrangerte vi Turmat fra hele verden med 4H Framsyn i Kobbevågen i den fine gapahuken deres.

Det ble en deilig gryte og vi koste oss med både matlaging, naturen og sosialt lag!

Mer om arrangementet og konseptet turmat fra hele verden kan du lese her.

Takk for i år- neste år er det ny Friluftslivets Uke og vi håper det blir minst like bra i Troms som i år!

Friluftslivets Uke er støttet av: